ХИСАРСКИТЕ ДЕЦА ОБРАХА ВСИЧКИ НАГРАДИ

Автор: Няма коментари Сподели:

На 31 юли в Димитровград се проведе двадесетото юбилейно издание на националния конкурс „Златен извор“. Конкурсът се проведе в две направления: за забавна песен на фолклорна основа и българска поп песен „Димитровградско откритие“ 

 Децана на ЦНС „Петнадесет лалета“ спечелиха общо двадесет и шест награди и за трета поредна година заслужиха наградата на кмета на Димитровград, която се връчва на школата с най- висок рейтинг. 

 В направлението за песен на фолклорна основа ГРАН ПРИ бе връчена на триото Борислава Гайкова, Наталия Гайкова и Нина Мушевска. 

Първи места заеха дуетът Теодора Тодорова и Недялко Юнаков, дуетът Борислава и Наталия Гайкови, Борислава Гайкова и Мария Чолакова. 

Вторите места бяха отредени за Радост Христова, Диана Борисова, Меги Вйршилова, Наталия Докузова. 

С трето място се зарадваха Ива Дойчевска, Наталия Попова, Нина Мушевска,, Ванеса Дечева, Василена Конзова. 

В направление „Димитровградско откритие бяха отличени:

 С първо място Наталия Гайкова и Василена Конзова, с второ място – Радост Христова, Ванеса Дечева, Борислава Гайкова, Мария Чолакова, с трето място – Наталия Попова, Диана Борисова, Недялко Юнаков, Нина Мушевска, Меги Вълшилова, Наталия Докузова. 

Три от песните, изпълнени от хисарските деца, бяха отличени и в направление за нов, съвременен арнжимент на фолклорна песен, а малкият чаровник Недялко Юнаков спечели наградата за СЛАДУР на конкурса. 

Браво, деца! Отдайте се на заслужени ваканционни забавления! 

                                       ИВАН ДИМОВ                                             ТРАКИЙСКИ СВЯТ

Предишна статия

ЗАКОННО ЛИ Е СЪЩЕСТВУВАНЕТО НА ПАРТИЯ ГЕРБ И КАК МОЖЕ ПО ЗАКОН ДА БЪДЕ РАЗПУСНАТА

Следваща статия

Българите са огромна сила и историята го е доказала!

Други интересни