Отпред протести, отзад мръсни войни… Съпротивляват се, защото знаят какво са награбили и какво ги чака!

Автор: Няма коментари Сподели:

.

                                                                           ”Кралят” свинеландски…

Бунтът е езикът на тези, които остават нечути. Политици, които не знаят това, отиват на боклука. ГЕРБ и Борисов не желаят да признаят грешки и провали, повтарят ни едни и същи успехи. А ние, искат те, – да вием от радост, че са ни ощастливили с присъствието си във властта. „Калинките“ толкова могат.

Те си отиват – това е ясно. Протестът не е нито платен, нито организиран от олигарси или потайни антидържавни сили. Подобна теория е възможна единствено в силно възпалени мозъци. Протестиращите не се побират в матрицата на мутро-политика и той пръска злоба. 

Искат се оставките на правителството, Бойко Борисов и Иван Гешев. Борисов опитва ход с оставките на трима министри – Владислав Горанов, Младен Маринов и Емил Караниколов. Уж регионалните лидери на ГЕРБ казали, че тримата будели съмнения, че управлението е свързано с Пеевски и ДПС. Отдавна не са съмнения, а е доказано, но това вече не е от значение. Лавината ще ги помете, някой да им го каже.

Поведението на участниците в  коалиционния кабинет се вижда. Закъснели реакции на алчни за пари и власт хора. Никаква идея за модерност и подобряване живота на българските граждани. Повтаряне на едни и същи клишета и опорки извън реалността. Тези хора са “Чао”. Търсете ги на боклука или в политическата морга…

По-важно е какво се случва под повърхността. Защото там се води мръсна, смъртоносна война. Изходът от нея ще трасира бъдещето на страната.

Кой срещу кого. 

На 08.04.20 г. премиерът Бойко Борисов разпореди да бъде освободен изпълнителният директор на ББР Стоян Мавродиев, както и целият борд на банката. Причината бе отпуснат кредит от 75 млн лева на неизвестна колекторска фирма. Борисов заповяда също икономическият министър Караниколов „да свика борда и да освобождава наред“. Уплашеният Владислав Горанов заяви, че не знаел нищо.

 Реакцията на Борисов разгневила мултимилионерът от ДПС Делян Пеевски до истеричност. Според хора от неговия кръг той избълвал порой от закани срещу премиерът, който щял да плати скъпо за махането на Мавродиев.

 На 15.05.20 г. бизнесменът Васил Божков, на когото са повдигнати 19 обвинения, публикува есемеси между него и Горанов. Същият ден министър-председателят провел разговор с финансовия министър и го посъветвал да подаде оставка или да излезе в отпуск, докато се извърши проверка и скандалът утихне. Горанов казал, че ще помисли, но на сутринта отказал. Запознати твърдят, че вечерта той се консултирал с Пеевски и бизнесмена Кирил Домусчиев. Пеевски този път направо бил заявил, че ще докара Борисов до оставка. 

След скандалите с невлезли в държавата над 700 млн лева от хазартни фирми Борисов отново казал на Горанов да се оттегли. Отказът бил още по-рязък.

В същото време Пеевски вече е задействал дискредитирането на Борисов и отстраняването му от управлението. 

От ББР резпределили милионите, отпуснати от правителството за подпомагане на българския бизнес, пострадал от извънредните мерки в борбата с коронавируса. Но не спуснали условията, при които да се дават средствата. Парите са налични, но няма как да стигнат до хората. Това създава напрежение в бизнеса. По този начин Пеевски и Горанов насочват недоволството срещу Борисов. 

Калният порой от снимки, видео и аудио записи, който залива Борисов почти всеки ден също идва от кръга на Пеевски, твърдят запознати. 100% гаранция няма, но косвените доказателства и анализът на ситуацията сочат натам.   

Атаките срещу Борисов ескалират, когато се разбира, че се извършва проверка на сделка, при която бизнесменът Иван Мирински, един от най-приближените на олигарха от ДПС, придобива хотел в Гърция. Говори се, че парите за покупката са кредит от ББР.  

В сряда, 16.07.20 главният прокурор Иван Гешев бил посъветван настоятелно от хора от кръга #Кой да подаде оставка, за да се тушира напрежението в страната. Гешев категорично отказал. Бил нервен, казват… 

Къде е президентът Румен Радев в цялата схема?

Още когато планирал войната и свалянето на Борисов, Делян Пеевски обсъдил в тесен кръг тактика, която ще използва. А тя била Радев да бъде превърнат в непримирим враг на Борисов и обратно. Чрез Гешев тази идея започнала да се реализира. Така се появиха някакви неясни документи, СРС-та и внушения за абсолютно несъществуващ заговор на президента срещу изпълнителната власт. Радев често е критикувал кабинета, но да се занимава с преврати е нелепо дори да се помисли. Пеевски обаче успя да предизвика искри и остри нападки между „Дондуков“ 1 и „Дондуков“ 2. Самият той е в сянка, неясно къде. 

Гешев изпълни задачата брутално. В играта Пеевски вкара и Васил Божков, с когото вече бе отворил фронт още през есента на 2019 г., когато е заявил апетите си към голям дял от хазарта. Публикуването от Гешев на записи от телефонни разговори между Божков и моя милост не бе нищо друго, освен пореден удар по президента. Няма да се спирам на публикувания разговор от него липсват важни неща. Да, президентът бе целта, за да бъде злепоставен и пред Борисов, и особено пред протестиращите. Нищо подобно не се получи, защото ходовете на Пеевски стават все по-прозрачни.

Пеевски цели да махне Борисов, да обезсили Радев, да се отърве и от Гешев, който му свърши много мръсна работа (разгрома на КТБ, ударът срещу кметиците на „Младост“, превземането на бизнеси чрез размазване на бизнесмени, отстраняване на пречки пред заграбване на „Емко“ и „Дунарит“, адвокати по важни дела в ареста, близки на обвинени също в ареста, преследване на определени медии и журналисти и пр.), но вече му носи само пасиви. Важното е да се осигури плацдарм за „експертен кабинет“, „кабинет на спасението“ или нещо такова. В същото време самият Пеевски да остане в сянка и да продължи да дърпа конците, заедно с Ахмед Доган.

Имам лоша новина за пеевската банда: Номерът няма да мине пред протестиращите, а и пред останалите граждани. Мафиотският модел лъсна.

ГЕРБ и Борисов са изхабени, кабинетът няма свежи идеи, парламентарната група е „мъртва“, а премиерът няма оправдание за досегашното мълчание и другаруване с Пеевски. Тази власт трябва да си тръгне час по-скоро, ако участниците в нея наистина милеят за България и българите, както твърдят. Тяхната алтернатива е по площадите и е прекрасна! С управляващите да си тръгва и Гешев, както и всички деформирани от слугинаж и лъготене анализатори, коментатори и тям подобни. Обирайте си крушите!

Съпротивляват се, защото знаят какво са награбили и какво ги чака. 

Най-големият страх на управляващите и техните приятели-врагове от ДПС, според случая, е че очакваните милиарди помощ от ЕС за България няма да минат през техните крадливи лапи, ако ги изгоним. Това ги ужасява. 

Затова, мили хора от кръвната група на промяната, нека се самоизяждат – наш дълг е да ги изринем. Не ни плашат мутрите делтагардовски, нито провокациите на свине-паяка, скрит нейде в луксозна, бронирана миша дупка. 

Неотдавна в едно телевизионно предаване цитирах думи на Стефан Караджа, изречени по време на едно от сраженията с турските потери. Войводата казал на своите, които били оградени отвсякъде: Една кръв ни остана и една земя да я попие. Предлагам ви още нещо от този велик мъж: Три-четири думи са доста за нас: “Свобода или смърт”, или “За вяра и независимост” – това е всичко, що можем да кажем сега. 

                   Да сринем Свинеландия! 

                                                                 Огнян Стефанов 

П.П. Забележете: Чужди телевизии предават часове наред директно от протестите в България, а нашите “големи” медии се “отчитат” с репортажи и коментари на хардлайнери от ГЕРБ и прогербаджийски балалайки, плюс турски сериали. Единствено телевизията на БСП излъчва постоянно от площадите, логично за опозиционна тв. Това е гротеска и медийна патологична зависимост.

Предишна статия

ТАКА ЖИВЕЯТ НОВИТЕ СТРОИТЕЛИ НА СЪВРЕМЕННА БЪЛГАРИЯ

Следваща статия

А управлението е росна китка… Какво ви става бе, хора?!

Други интересни