В МЕСТНАТА ИНИЦИАТИВНА ГРУПА ЧАКАТ………..

Автор: Няма коментари Сподели:

      Най – после страстите в Местната инициативна група ще се успокоят. В разправиите между изпълнителния директор и председателя на УС надделя Мария Мустакова. 

Лазар Лазаров си събра багажа и напусна поста. 

 УС взе решение заплатата на бъдещия изпълнителен директор да бъде 2 хил. 500 лв. – с 1000 лв. по – малко от на Лазаров. 

До 22 август ще се събират молби за човек, който има висше образование и степен най – малко бакалавър, с две години управленски опит и пет години трудов стааж, опит в реализирането на проекти, програми и стратегии със стойност над 100 хив. лв., финансирани от ЕС или други международни донори, и една година опит в изпълнението на подхода ЛИДЕР.

    Никой не разбра защо се изпокараха Мустакова и  Лазаров. В нашата държава някои хора заемат постове, не само, за да работят, а и да внедряват свои хора с определени договори за определена работа. 

Дали и в хисарския МИГ не  е ставало точно това,  кой кого е внедрявал и кой на кого е давал пари, това може да  разберат финансисти само при една задълбочена проверка, когато се отворят гражданските договори и се видят фирмите на кого принадлежат.

     Сега ще започнат тънките сметки:

 Кой да стане изпълнителен директор? 

Кой ще е най – удобен? 

Дали пък г-н Лазаров няма да изпрати в хисарската МИГ свой човек? 

Или пък Мария Мустакова ще предпочете да го изпревари и човекът до нея да и бъде верен и изпълнителен?

Мога само да кажа, че без интрига няма да мине. Защото в Хисаря има човек, който отговаря на всички изисквания  за изпълнителен директор, че и ги НАДМИНАВА, който държи местни хора да внасят проекти, който иска фирми от общината да се възползват от парите на Европейския съюз, който може да посрещне гости от Франция, Англия , Русия и да говори с тях на техния език, който е опитен, инициативен, предприемчив и интелигентен. 

Сега, ако има Управителен съвет на място, ако председателят Мария Мустакова държи МИГ да тръгне напред и да се прочуе като добре работеща неправителствена организация, трябва да бъде направено всичко възможно този човек  да стане изпълнителен директор. 

Ако стане така, че новият изпълнителен директор да е от Варна, Търговище, Благоевград, Пловдив или Кърджали / произволно избирам градовете /, значи в назначаването ще има нещо гнило. 

Все говорим, че хора, дошли от нейде си,  управляват  общината. Хайде, сега има човек от Хисаря. Да видим до къде ще стигне той.     

                                                                                                                            Тракийски Cвят    

Предишна статия

НА ЛОВ ЗА ПЕЕВСКИ

Следваща статия

„Бойко, слез от джипа!“…

Други интересни