НА ЛОВ ЗА ПЕЕВСКИ

Автор: Няма коментари Сподели:

Има древногръцки мит за Калидонския лов. Царят на Калидон  пренебрегнал Богинята Артемида, като не и принесъл полагаемите се дарове в празника на  урожая. Оскърбената богиня за наказание му изпратила чудовищен глиган, който погубвал реколта, животни и хора. Тогава той извикал на помощ всички прославени ловци, които след дълго преследване  и жертви успели да го убият. Отличила се Атланта, която го уцелила и ранила със стрелите си, а останалите го доубили с копия.

            В Мутренския Лонгоз от доста време се подвизава заедно с останалите диви свине на прехода ненаситен глиган. Отдавна той не се задоволява само с едните жълъди, корени, или трюфели, ако още са останали. 

Заедно със стадото си, с огромния си апетит е опустошил медийните и тютюневи ниви и се е насочил дори към финансовите градини на другите хранени хора на властта.   За има – няма 10-15 години порасна от политическо и бизнес сукалче в огромен и ненаситен звяр, отгледан и обгрижван в резервата на ДПС. Нанасяйки безчет поразии стана неудобен и опасен за цялата ни политическата менажерия и дори за стопаните си. 

Партийния им резерват е миниран от неговите и на стадото му миризливи фекалии и тровят бизнес и партийната им атмосфера. Миризмата се носи възбог и е достигнала дори до господарските амбасади на ул. Козяк, Жулио Кюри и ЕЛС (Eвропейски ловен съюз). От там е дадено височайше дозволение да се отстреля нахалната твар. Затова, преди дни Шефът на зверилника ни от Банкя доста преждевременно обяви старта на ловния сезон за едър дивеч, който традиционно е през октомври. Но, когато ловът е политически, сезона е без значение. Особено за най-едрия дивеч – глигана Пеевски.

Политиците ни са стръвни и кръвожадни ловци, някои организирани, но повечето бракониери. Всеки от тях би искал да се сдобие с ловния трофей – препарираната му глава, а в краен случай с гигантските му глиги (бивни, кучешки зъби). Трофей, достоен и за румънската богиня на корупционния лов Моника Маковей. Вече са насъскани медийните гончета и те се втурнаха по следите на звяра. Шанс да се увенчае със славата на богоподобната Атланта, поразила със стрелите си страшния звяр има нахъсеното телевизионно гонче Ани Цолова. 

Нашенска традиция е да ухапеш ръката, която те е хранила. Всички те вече душат и изравят щедро ръсените фекалии на звяра от маркираната с тях негова територия. А когато го сгащят в гъсталака, няма да има връщане назад.

                                     Предстои да видим предизвестения край… 

                 СВЕТОСЛАВ АТАДЖАНОВ
                                                            djani.blog.bg                                   https://svobodnoslovo.eu/

Предишна статия

Този българин може да е следващият носител на Нобел за физика

Следваща статия

В МЕСТНАТА ИНИЦИАТИВНА ГРУПА ЧАКАТ………..

Други интересни