Преди една годишнина излезе документалният филм „Сенките на София“, който показва хроничната корупция в България

Автор: Няма коментари Сподели:

Кевин Буут и плакат на ”Сенките на София”

Очевидно е, че няма да накараме мафията, която притежава правителството в България да разреши разпространението на филма „Сенките на София“, който се опитва да я изобличи. Но за годишнината от излизането му решихме, че ще създадем безплатен линк към него, с надеждата да позволим на страхотните хора в България да знаят, че светът е приковал поглед към тях.

Това каза за Фрог Нюз американският журналист и продуцент Кевин Буут, който преди време подробно разказа пред екипа ни за снимането на филма „Сенките на София“яростните атаки срещу него и екипа му и опитите да направи среща с депутата от ДПС Делян Пеевски.  Ето какво още каза Буут, а самият филм може да видите от линковете по-долу.

Преди една годишнина излезе документалният филм „Сенките на София“, който показва хроничната корупция в България.  

Той получи своята популярност в цял свят, но по ирония на съдбата има само едно място на Земята, на което филмът никога не бе разпространен – в България.  

На 11 юли 2019 г. хроничната корупция в България получи почти световна известност чрез  платформи като Амазон.  

Година по –късно, на 11 юли 2020 г., в Америка има общо три теми, които са завладели всички новини – Covid-19, расизмът (Black Lives Matter) и Доналд Тръмп. Сладка изненада беше известието за новата вълна от протести, които се случват в България точно година след  първата премиера на  филма. 

Членовете на стария ми филмов екип започнаха да ми изпращат видеоклипове на Христо Иванов, който даде старт на протестите от  имението на плажа на Доган. За мен беше като дежа ву да видя имота на плажа,  който е включен във филма. 

Още през 2016 г. Асен Йорданов ни заведе в имота в Доган, за да ни покаже ключов пример за невижданите сили, които дърпат конците на властта в България. Асен работи дълги години, за да разкрие тези неща пред българското общество. Сегашните протести изиграха добра роля, връщайки темата отново на вниманието на обществеността.   

Очаквайте интервю с Кевин Буут. 

Може да гледате “Сенките на София” тук или 

„Сенките на София“  с  български субтитри ТУК

„Сенките на София“  с английски субтитри ТУК 

Вижте и само клипа от имота на Доган, който е част от филма ТУК

https://frognews.bg/novini/samo-vav-frog-kevin-buut-senkite-sofiia-balgarite-triabva-znaiat-che-svetat-prikoval-pogled-tiah-film.html

Предишна статия

Заветът на Васил Левски към днешни дни, към всички българи е да Спасим България

Следваща статия

Корупция, злоупотреба с власт…

Други интересни