Единственото ни желание и цел е да се махнете завинаги от управлението на Родината ни!

Автор: Няма коментари Сподели:

Вчера вечерта Посолството на САЩ в България подкрепи протестите на българския народ срещу правителството и мафията. Да добавя също, че протестите искат и оставката не само на Бойко Борисов, но и на Иван Гешев – главния прокурор на България. Така, че няма как да се изтълкува това изявление като подкрепа за когото и да било от двамата.

Преди малко Кристиан Ваганд от името на Европеския съюз също подкрепи протестите, като подчерта, че за съюза е важно отстояването на върховенството на закона в България и свободата на словото и на медиите. 

Макар и по-късно, това също означава, че ЕС няма да защити правителството на съюзника си Борисов, което направи България най-корумпираната и най-бедната страна-членка на съюза. Колкото и снимки с европейски политици и техни разговори да публикува, нещата са пределно ясни на всички. Явно само той не го разбира или печели време, за да се спаси от наказателна отговорност и да запази ограбеното.

Също днес Гешев обвини хората, които протестират, че получават пари за недоволството си. Дори публикува някакви събрани със СРС-та разговори на Божков. Естествено, както и от началото на мандата си, главният прокурор не е независим, а се опитва да влияе върху политическите събития в полза на управляващата мафия.

И понеже разговорът за цената на протестите продължава, да видим гледните точки:

– Гешев обвинява 50 000 души и още хиляди по големите градове, че са получили пари, за да са на улицата и да са недоволни от правителството.

– Гледната точка на народа:

1. За този протест платихме с дългото си мълчание пред престъпленията на управляващите.

2. Платихме с бъдещето на нашите деца в България и сълзите ни, докато ги изпращахме по летища и гари в чужбина, за да имат по-добро бъдеще там и да не мизерстват в проспериращата държава, управлявана от мафията.

3. Платихме със сълзите на нашите родители, които след десетилетия труд се налага да се молят за хляб и за лекарства и които живеят в мизерия.</li><li>Платихме с жертвите по некадърно направените магистрали, които са предпоставка за пътно-транспортни произшествия – некачествен и хлъзгав асфалт, дупки, пукнатини, прогнили мантинели.

4. Платихме с домовете си, които бяха взети от съдебни изпълнители, когато много от нас загубиха работата си в проспериращата европейска държава България.

5. Платихме с липсата на правосъдие, което стана запазено само за богатите и силните и близките до властта.

6. Платихме с униженията, отчаянието и мизерията, които виждаме всеки ден на улицата, с гледката на хора, ровещи по кофите за боклук, с убеждението, че всеки ден българският народ се топи и унищожава – не заради война, а заради това, че държавата се управлява от мафията.

Цената, която платихме като народ за тези протести, е много висока. Никой не може да ни я плати. Никой не може да ни убеди, че мафията не е превзела държавата, ведно с прокуратурата, която се опитва да се самосъхрани. Никой не може да ни убеди, че в управлението са останали почтени хора, които могат да вземат решения в интерес на народа.

Вие си играете игричките. Игрите на мафията и престъпниците. Ние не се интересуваме от вас. 

Единственото ни желание и цел е да се махнете завинаги от управлението на Родината ни!

 И да не се подигравате с желанието на българския народ за промяна, демокрация и справедливост!

                                                      Елена Гунчева                                         https://svobodnoslovo.eu/

Предишна статия

ТРЯБВАТ ДРУГИ ПРИНЦИПИ И ДРУГ ДИЗАЙН ПРИ СЪСТАВЯНЕ НА СЛУЖЕБЕН КАБИНЕТ

Следваща статия

КАКВО СТАВА В ОБЩИНАТА?

Други интересни