Да живее България – държавата на неограничените прокурорски възможности!

Автор: Няма коментари Сподели:

Прокурори влязоха в президентството. Претърсват кабинети на секретар и съветник на държавния глава. Охранителите не ги спрели, нито изблъскали, както колегите им направиха с лидерите на „Демократична България“ край морската резиденция на Доган в „Росенец“. Забележете как НСО защитава Доган и как – президента Радев.

Главният прокурор Гешев е на посещение в Габрово. Оттам коментира: „Действията са по две отделни досъдебни производства. Едното е на военно- окръжната прокуратура, а другото е дело, с което всички са запознати – касае престъпно сдружение за търговия с влияние ”,

За случая „Росенец“: „Опитът на един, засега неуспял политик, да щурмува Зимния дворец, е неуспешен към този момент поради няколко причини. Най-малкото това не е Зимния дворец, вътре не е Каренин, той е с гумена лодка, а не с Аврора. Явно се опитва да установи работническо-селска власт“.   

Тази обяснения водят до някои аналогии и изводи.

Едно уточнение: В Зимния дворец не е бил Каренин, а Керенски. Но това е най-малкият пропуск в знанията по история на Гешев… Съществува литературен герой Алексей Каренин, съпруг на Анна Каренина от романа на Лев Толстой, но това е прекалено сложно… 

На 11 септември 1973 г. военните нахлуват в президентския дворец „Ла Монеда“ в столицата на Чили – Сантяго. Президентът Салвадор Алиенде е убит. Официалната версия на хунтата е, че държавният глава се е самоубил. Експертиза на есхумираното тяло през 2011 г. доказва, че е бил убит от превратаджиите. (Не коментираме Алиенде и неговата политика, а начинът на свалянето му.)

Там са влезли военните. На 9 юли 2020 г. в президентството на страна от Европейския съюз нахлуват прокурори. Това е разправа с президентската институция. Приликите се налагат сами. 

За „Росенец“… Гешев сравнява скандала от онзи ден с щурма на Зимния дворец в Петроград (Санкт Петербург) през октомври 1917 г от болшевиките. Зимния дворец е олицетворявал властта и държавата. По думите на Гешев излиза, че летният крайморски дворец на Доган олицетворява властта и държавата България. Гешев иска да е саркастичен, но всъщност е казал истината. Радев се изказа за Доган и Пеевски и на другия ден прокурори нахлуват на “Дондуков” 2. Кой им разпореди – сами се сетете. 

Превратът е факт. Спете спокойно българи. Днес „размазват“ президента, избран с над 2 млн гласа. „Размазва“ го „инструмента“ на Господ Гешев, избран за главен прокурор като единствен кандидат с гласовете на политизиран ВСС. 

Утре е ваш ред. Но защо да ви пука – сеира е пълен, зрелището гарантирано. Българската мечта е реализирана. Тя се простира до салатата, ракията, телевизора и да опънеш нещо по-така за десерт…

За отклоняване на вниманието здравното недоразумение Ананиев дава брифинг за коронавируса. Потрес!

 И къде са онези над 2 милиона българи, гласували за Радев? Не им пука май. 

Да живее България – държавата на неограничените прокурорски възможности! 

Народ и задкулисие – единни! 

Власт и обвинение в единен строй към сияйните върхове на диктатурата! 

Бог да я прости България…                                              Огнян Стефанов 

https://frognews.bg/glasat-na-jabata/glasat/prevratat-fakt-likvidirat-prezidenta-nie-sme-nared.html 

Предишна статия

Президентът мълчи, Бойко Борисов мълчи, Цвета Караянчева мълчи…

Следваща статия

Млади, стари, семейства и деца блокираха Орлов мост… Скандират ”Мафия!”

Други интересни