Така излиза, че по време на трите месеца изолация проф. д-р ген. Венцислав Мутафчийски е получавал по 28 000 лева заплата!

Автор: Няма коментари Сподели:

Шефът на НОЩ бил на нож с премиера Бойко Борисов заради разхлабените мерки

Началникът на Националния оперативен щаб (НОЩ) за борба с коронавируса ген. Венцислав Мутафчийски прибира една от най-високите заплати в България. Медикът, който заплаши българите, че „яко ще измрат”, се разписва под 18 000 лева на месец.

Като началник на Военномедицинска академия хирургът лапва 10 975 лева, почти колкото президента Румен Радев. Оказа се обаче, че с това финансовите инжекции не приключват, пише в последния си брой „Минаха години”.

Мутафчийски прибира допълнителни средства за всяка своя операция, което му докарва още около 7 бона на месец, за да финишира на края на месеца с почти 18 хиляди лева приходи.

Отделно от това по време на коронаужаса генералът е получавал допълнителни 10 000 лева от специалния бюджет за екипа на НОЩ, осигурен от неговия приятел Бойко Борисов. 

Така излиза, че по време на трите месеца изолация проф. д-р ген. Венцислав Мутафчийски е получавал по 28 000 лева заплата!

Не е тайна, че хирургът има два апартамента в София, през 2015-а си е купил ново БМВ, а през 2016- и тойота. В банката професорът е скатал над 300 бона в банка – 207 824 лева и 54 000 евро, но изплаща потребителски кредит от 30 бона, пише в данъчната му декларация.

Докторът изучил двамата си синове в един от най-скъпите ВУЗ-ове във Великобритания. 

Учебните такси в университета са 25 000 лева на година на студент, като за издръжка отиват още толкова.

Според вестника в момента двамата генерали и близки семейни приятели – Мутафчийски и Борисов, били на нож, понеже докторът не одобрявал разхлабените от премиера мерки срещу коронавируса.

Frontpage

https://svobodnoslovo.eu/

Предишна статия

Да обясняваш на бедните, че богатите са ги ограбили и че ще въздадеш справедливост е типично за политическа кариера

Следваща статия

МЕТРОТО Е ПОД ВОДА, УЛИЦИТЕ СА РЕКИ, ЧЕКМЕДЖЕТО МУ Е ПЪЛНО С ПАРИ – СЛЕДИТЕ ЛИ МИ МИСЪЛТА?

Други интересни