В САЩ виждаме подготовка на общественото мнение да не се приеме преизбирането на Тръмп през ноември 2020 година, в момента тече репетиция за още по-големи размирици

Автор: Няма коментари Сподели:

“Всички тези български олигарси, които в момента имат проблеми, са свързани с финансовия бекграунд на дълбоката държава. Това е вододелът”, обобщи анализаторът

В САЩ виждаме подготовка на общественото мнение да не се приеме преизбирането на Тръмп през ноември 2020 година, в момента тече репетиция за още по-големи размирици.

 

Това каза за предаването „Софийска трибуна“ по Радио „Фокус“ Боян Чуков – геополитически анализатор, бивш външнополитически съветник в Министерски съвет и дипломат, като уточни, че въпросът с протестите в САЩ не опира до расизма.

Според него смъртта на анфоамериканеца Джордж Флойд е само повод за събитията в Съединените щати, а от развитието на ситуацията там зависи вътрешнополитическото развитие в огромен брой държави.

„В САЩ имаме сблъсък на две идеологии за развитието на света. В момента в Щатите имаме два народа, две различни нации. Едната живее модерно – това са либералните глобалисти, а другата част от американския народ, който е „White anglo-saxon protestant“, живее в света на традицията. Те са наследници на бащите-основатели на САЩ. Наследили са радикалните протестанти-калвинисти. Те са евангелисти, дълбоко свързани с църквата. Тяхната идеология е силно разпространена в САЩ.

Американските демократи са противници на всичко, което свързва хората – обща история, култура и религия, които формират общността. Либералите пък се стремят да унищожат държавата и да атомизират обществото, да го превърнат в биомаса, която може лесно да се мачка и формира. В този план те фактически свалят и рушат статуите в САЩ, които са част от историята на нацията и американската държава“, обясни анализаторът.

По думите му интересен елемент е, че чернокожите в Северна и Южна Америка са третирани по различен начин.

„Когато испанците закарват роби в Южна Америка, ги държат в общности, където те запазват своята култура, докато в Северна Америка те се разпръскват по фермите и се атомизират. Именно затова в Америка афроамериканците са много по-лесни за манипулиране.

 

Сега, когато говорим за расизъм в САЩ, услужливо забравяме, че години наред англичаните продават бели ирландци като роби в Северна Америка. Те са третирани по-лошо от чернокожите. Става дума за милиони ирландци, които са продадени в САЩ. Те не заслужават ли същото отношение, след като са били третирани дори по-лошо?

 

През последните 20 години демократите създадоха в целия свят свои филиали. Те кадруваха политическата класа в повечето държави по света и създадоха свои собствени местни олигарси. Тук не става въпрос дали те са свързани с руснаци, китайци, американци или някои други. Те са просто елемент от мрежата, която създадоха либералните глобалисти или са част от т. нар. „дълбока държава“, коментира Чуков.

Той определи атаката срещу Доналд Тръмп, която се наблюдава в момента, като комична и гротескна.

„Обвиняват Тръмп и републиканците в расизъм. Първият чернокож сенатор е републиканец, първият чернокож конгресмен е републиканец. Първите 23 чернокожи сенатори са републиканци“, припомни анализаторът.

Според него другият проблем на демократите в САЩ е, че са ужасно корумпирани и подлежат на съдебно преследване.

„Те се опитват да свалят Доналд Тръмп и да избегнат изправянето им пред съда“, отбеляза Боян Чуков.

Той коментира и сблъсъка между Индия и Китай от преди няколко дни, като отбеляза обаче, че битката затихна много бързо.

„Тя беше малко странна в смисъл, че първоначално сблъсъкът беше с юмруци и тояги, а след това се появи въоръжение, има жертви и от двете страни. Китайците са пленили един подполковник и двама майори от индийската армия, които вече са освободени“, уточни анализаторът, като обърна внимание, че на Парада на победата в Москва на 24 юни ще присъстват министрите на отбраната и на Китай, и на Индия.

„И китайската, и индийската армия ще присъстват на Парада със свои подразделения, които ще маршируват. В този план руската дипломация ще има възможност да се прояви и да успокои това, което се случи между двете страни. Проблемът обаче е, че възникна конфликт между пакистанци и индийци. Всичко това е обезпокоително, тъй като в крайна сметка всички държави до една са ядрени и притежават атомно оръжие“, обясни Чуков. Един конфликт между Китай и Индия води до разпадането на БРИКС, добави той.

„Тук са замесени и глобални фактори, които имат интерес от разпадането на тази формация“, отбеляза Боян Чуков.

Що се отнася до разпределението на световните сили, по думите му двамата големи лидери са Китай и САЩ. Русия няма икономическа мощ да се съпоставя с тях, отбеляза той.

„Тя обаче разполага със супер модерно въоръжение и боеспособна армия, така че ще си остане суровинен резервоар за по-голяма част от света.

 

Пред Владимир Путин предстоят много трудни месеци. Той, подобно на Тръмп, ще трябва да се справи с руските либерали, които действат в синхрон с американските. Дмитрий Медведев фактически е руският вариант на Хилари Клинтън. Той все още контролира „Газпром“ и чрез него създава проблеми на водената от Путин външна политика. Русия има още много да се бори със своите предатели и корупционери, преди да заеме достойно място до Китай и Съединените щати“, отбеляза анализаторът.

По думите му коронавирусът послужи само за катализатор на процесите, които се зародиха още през 2008 година по време на икономическата криза.

„Днес всички нервно наблюдаваме събитията в САЩ. От техния развой зависи коя от групировките в дадена страна ще победи. Виждаме, че коронавирусът изведнъж обезцени организации като ООН, Съвета за сигурност, Организацията да сигурност и сътрудничество в Европа, Международния валутен фонд, Световната банка. Виждаме, че Г-7 също не работи, защото в него са само страни, които управляват глобалните финансови потоци. На практика единственият работещ формат днес е Г-20, в който освен страните, насочващи финансовите потоци, присъстват и страни-производители и такива с големи пазари.

 

Очевидно е, че след коронавируса НАТО и Шанхайска организация за сътрудничество ще се оформят като двата най-големи блока, които ще са изправени един срещу друг. Коронавирусът превърна и ОПЕК във форма без съдържание. Въпросите с нефта в света се решават от Китай, Америка и Саудитска Арабия, имаме голямата нефтена тройка. В ОПЕК присъстваше само Саудитска Арабия“, поясни Боян Чуков.

В България също наблюдаваме битка между двете страни, които в момента противоборстват в САЩ, коментира още той.

„Ако Доналд Тръмп загуби изборите през ноември, в България на власт ще се върнат селекционираните български кадри на американските демократи, ако той спечели, то ние ще видим нови лица в нашата политика. В момента в целия свят се зачиства икономическият бекграунд на демократите, на глобалните либерали. Всички тези български олигарси, които в момента имат проблеми, са свързани с финансовия бекграунд на дълбоката държава. Това е вододелът“, обобщи анализаторът.

 http://epicenter.bg/article/Boyan-Chukov–Ako-Tramp-zagubi-v-SASht–na-vlast-u-nas-shte-se-varnat-kadrite-na-demokratite-/220479/11/33?f

Предишна статия

„Има Възраждане, има проблем. Няма Възраждане, няма проблем“

Следваща статия

И ООН РАЗБРА НАЙ-ПОСЛЕ, ЧЕ БЪЛГАРИТЕ ИЗЧЕЗВАТ

Други интересни