Президентът Румен Радев в село Доброславци…

Автор: Няма коментари Сподели:

Президентът Румен Радев в село Доброславци, където наблюдава редовните тактически занятия на НСО:

Самопризнанията на Божков за извършени корупционни схени с властта изключват моя подкрепа. Но не аз, други трбва да се оправдават. Нито съм го виждал. Нито съм пушил пури с него. Нито му знам телвфона.

По-важно е дали ми вдъхва увереност правителството и начинът на управление. И това е актуалнивт въпрос към момента. Той личи от всички скандали, които зачестяват и стават все по големи. В тази връзка искам да кажа, че демонстративното нежелание на г-н Борисов да провери автентичнпстта на аудио записът е най-малкото странно. Защото тук не става въпрос просто за г-н Борисов, а за министър-председателя на България. Става въпрос държавата ни, която е дълбоко дисикредитирана.

Този запис е груба, брутална атака срещу българския парламент, срещу нашаето европейско развитие. Той демонстрира арогантност, авторитаризъм и порочен стил на управление.
Демонстративното нежелание на Борисов да се провери автентичността на записа е най-малкото странно, защото тук не става въпрос просто за г-н Борисов, а става въпрос за министър-председателя на България, става въпрос за държавата ни, която е дълбоко дискредитирана. Този запис е груба, брутална атака срещу българския парламент, срещу нашето европейско развитие. Той демонстрира арогантност, авторитаризъм и порочен стил на управление. Ако Борисов и неговият кръг твърдят, че записът е фалшив, този фалшификат трябва непременно да бъде установен и най-строго наказан. Недопустимо е България да излъчва подобен цинизъм пред Меркел, пред фон дер Лайън, пред Кристин Лагард и другите дами от европейската политика, от които пряко зависи националната ни амбиция за пълноценна европейска интеграция. Ако ние бавим експертизата на записа, то чуждите служби ще я направят за нуждите на своите правителства.“

В село Доброславци, разби’аш ли, в село Доброславци президентът Румен Радев най-после рачи да се обади.

Вместо още преди дни да беше свикал моментално вече Консултативен съвет по национална сигурност, той се „вихри“ пред дръжките на микрофони в село Доброславци.

И банално, трафаретно повтаря дни наред дъвканото в социалните мрежи, даже ако трябва да бъдем истински честни – поне да беше цитирал някой по качествен и остър коментар по темата, а не да сипе поредната рецитация, не особено впечатляваща откъм свежест.

Впрочем, откакто Хунтата, оглавявана от Бойко Методиев Борисов се възползва брилянтно и от така наречения цирк с коронавирус във вида му на закрепяване на Хунтата, зомбиране на населението и пропадането на икономиката, същият този президент Румен Радев нито веднъж не свика Консултативен съвет по национална сигурност.

А поводи от влизане в спиралата на купища скандали на Хунтата имаше бол – за всяка седмица по един Консултативен съвет по националната сигурност.

Записът, който тиражира сайта АФЕРА, бе последния повод за такъв Съвет.

Вместо Радев да се изживява като „дървен философ“ насред село Доброславци.

Ама какво друго да направи, ама няма правомощия, ама дрън – дрън, че пляс – продължават наивниците му фенове да го бранят.

Аре, бе!

Всяка седмица, ако трябва свикваш Консултативен съвет за национална сигурност. И ги строяваш всички партии, каскети, служби, и прочие. 

И не да мънкаш – ама аз не съм пушил пури и не му знам телефона, а да удариш по масата – и да поискаш категорично от цялата политическа пасмина да поеме отговорност. И пред медиите да ги мачкаш и да изискваш остро, ясно и конкретно, докато ги направиш криви гузните им физиономии.

Не да хленчиш – ама имало брутална атака по парламента и държавността насред селското поле, а ТИ да инициираш, ако трябва експертиза на записа, защото прекрасно знаеш, че никой тук няма да предприеме такъв ход, ЗАЩОТО ЗАПИСА НИТО Е МЕНТЕ, НИТО Е ДИЙП ФЕЙК, А СИ Е НАПЪЛНО АВТЕНТИЧЕН И ТОВА ВСИЧКИ ГО ЗНАЯТ!!! – И В ГЕРБ, И В ОПОЗИЦИЯТА!

Брутална атака срещу парламента  било, пък мънкаш на баира на село Доброславци и не свикваш Констултативен съвет по националната сигурност!

Десетки скандали минаха ей тъй на, Хунтата вилня и побърка икономика, държава и народ по време на Хунтовото извънредно положение, а и не е спряла и преди това,  Румен Радев от време на време пръсне по някой коментар и … толкова.

Инфлуенцър ли си, бе, Радев, фейсбук черна станция ли, или Президент?

Четири години не ти ли стигнаха да се научиш кога можеш да свикваш Консултативен съвет по националната сигурност?

Четири години не ти ли стигнаха за да вденеш, че можеш когато си поискаш да влизаш в парламента и да излизаш на трибуната и да говориш там, ама не бля-бля, а да сечеш!

Четири години не ти ли стигнаха да схванеш, че можеше да го правиш, ако трябва и всеки ден, за да проявиш сърце, а не заучени фразички пред огледалото?

Така ли бориш Хунтата?!

И какво като рече днес в село Доброславци онова, което от преди дни далеч по талантливо и остро бе коментирано в социалните мрежи? Олекна ли ти, докато ти дойде време до пенсията от десет бона?

Истината е, Радев, че приключи, приключи „Проекта Радев“, преди още да си се надигнал.

Във време, в което властта се търкаля на улицата и няма кой да я вземе, във време, в което генерираше близо 80% доверие – да профукаш по този плашипутарнически начин вперените стотици хиляди очи с надежда в теб – е позорно.

За онези, които вече са приготвили кофите с лай_ата за да ги изсипят върху мен, ще им го кажа в прав текст, за да знаят каква е истината.

Нов политически проект под егидата на Радев УЖ се готвеше. 

Дори бяха впрегнати хора, които да търсят лица и съмишленици по градовете за да бъдат изграждани структури.

Тези хора сърцато си свършиха работата.

И?

НИЩО!

Изведнъж „проектантите“ се скриха. 

Хората бяха бесни, защото си бяха заложили имената, за да правят Идващото „ново“.

Да де, ама на финала льотчика се покри и  … кура му янко!

Президентът бе спрян. 

От кого и срещу какво обещание за в бъдеще – да излезе той и да каже. Може и пак в село Доброславци.

Така че, който чака „нов проект“ свързан с Радев – забравете! 

И този, който още чака, да си направи ревизия на илюзиите. 

И когато си хвърля надеждата върху някого, първо хубаво да го огледа, да се взре с вътрешното си зрение в него и тогава да вика „Осанна!“.

За себе си мога да кажа, че усетът и интуицията никога не ме е лъгала. 

И неслучайно още в началото употребих „генерал Маринкин“.

Аре, храчете ме пак!

Радев не смее един брутален Консултативен съвет по националната сигурност да свика, а се ежи, че Боко много го било страх от служебен кабинет.

И от кой служебен кабинет да го е страх Боко? 

От този на Герджиков, сложен от същия Радев, или от следващия Герджиков, който пак ще бъде сложен от Радев?

От какво да го е страх Боко? 

Че Радев не посмя нито първия път, нито ще посмее сега да назначи едно служебно правителство – Меч! – което да обърне хастара на тая крадлива Хунта и пасмина.

И който замърмори сега дежурната мантра, че нищо не можело да направи едно служебно правителство – да върви на майната си с много поздрави от мен!

ВСИЧКО МОЖЕ ДА НАПРАВИ ЕДНО СЛУЖЕБНО ПРАВИТЕЛСТВО И ЕДИН СЛУЖЕБЕН ПРЕМИЕР – МЕЧ! 

ВСИЧКО! ДАЖЕ И ПРЕДСТАВА НЯМАТЕ КАКВО МОЖЕ ДА ИЗВЪРШИ САМО ЗА ТРИ МЕСЕЦА.

Това обаче няма да се случи. И за пореден път лай_ата на Хунтата ще бъдат заметени. 

И за пореден път поредния герджиков ще ни докара до отврат и пак ще доведе Хунтата на власт – тоя път нюансирано – с подходящите и „патерици“.

А Радев, евроантлантически, може и да си намери някое чужбинско сладко местенце и спокойно да пробърборва от там.

Той досега от  месеци насам поне десет консултативни съвета за националната сигурност трябваше да свика и да сече и с думи, и с инициативи, вие революция чакате от него да вдига!

Как пък един МЪЖ не се намери на тая територия да ЗАСТАНЕ НА ХУНТАТА бе, как, бе!

Че пак жените трябва да оправяме работата!

                             Веселина Томова                               https://afera.bg/

Предишна статия

Мил, щедър и изискан човек!

Следваща статия

„ТРАКИЙСКИ СВЯТ“ СТИГНА И ДО НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ ВЪВ ВРЪЗКА С МИГ

Други интересни