Парадоксите на прехода!

Автор: Няма коментари Сподели:

България разполага с превъзходни лекари и медицински специалисти, но няма съвременно и модерно здравеопазване и държавните и общинските здравни заведения мизерстват.
България има най-много полицаи, проккурори и съдии на глава от населението, но няма съвременен и модерен съд и нормален обществен ред.
България е държавата, в която числеността на частните охранителни фирми в пъти надвишава числеността на полицията, жандармерията и армията, но в България няма ред и сигурност.
България е държавата с най-много служби и институции за боррба с корупцията и организираната пестъпност, но е първа по корупция в Европа и ЕС.
България е държавата с най-образованите учители, но образованието в България е трагедия.
България е страната с едни от най-добрите IT специалисти в Европа и света, но в България няма електронно правителство и електронно управление, въпреки че за създаването на електронното управление и електронното правителство са похарчени (разбирай откраднати) милиарди наши и европейски пари.
България е държавата с най-много икономически и данъчни регулации, но 30% от икономиката е в сивия сектор.
И така нататък…
Всичко останало е дрън – дрън – ярина, бла – бла и ела ме ритни. България е най-корумпираната и най-бедната държава в Европа и ЕС. С най-висока смъртност, с най-застаряващо и намаляващо население и в края на класацията по свобода на словото, както и в класацията по свобода на мисълта, която предхожда словото.

                                                    Любо Кольовски                      https://svobodnoslovo.eu/

Предишна статия

Васил Божков публикува „паметна записка от среща с Кирил Домусчиев“

Следваща статия

Като общество трябва да се борим за нов модел на управление

Други интересни