В която бивши съветски сателити, включително и България заявяват, че за тях победата над нацистка Германия не е било освобождение, а тоталитарно заробване от Кремъл…

Автор: Няма коментари Сподели:

Много хора се чудят и се сърдят на САЩ и ЕС защо подкрепят правителството на Борисов, знаейки какво представлява, виждайки как под неговото безкрайно дълго ръководство България се срина и продължава да се срива по показателите за демокрация – по ниво на корупция, свобода на словото, човешки свободи, съдебна система, бедност, нечестни избори, мафиотско законодателство и т.н.

Много почтени хора недоумяват как е възможно правителството на Борисов да бъде търпяно от демократичния свят. Причината е ясна – защото Западът не вижда по-добър избор от Борисов в съвременната политическа среда в България, който може да подписва съвместни декларации като днешната – „Декларация на министрите на външните работи на България, Чешката република, Естония, Унгария, Латвия, Литва, Полша, Румъния, Словакия и САЩ по повод 75-ата годишнина от края на Втората световна война.“

В която бивши съветски сателити, включително и България заявяват, че за тях победата над нацистка Германия не е било освобождение, а тоталитарно заробване от Кремъл, спряло развитието им.

Такава официална геополитическа ориентация (дори и да е перверзна мимикрия в лицето на Борисов, който уж ни „пази“ от комунистите) не може да донесе нито една друга партийна групировка, която е официално във властта в България в момента. 

А понеже в страната няма силна и реална опозиция, на която да може Западът да се опре, той търпи човекът мутра – карикатурата от прехода, докарана от подземията на криминалния ъндерграунд и инсталирана във властта точно от комунистите. 

Но както при банановите републики, САЩ търпят сатрапи, които поне не им пречат прекалено много и Борисов е точно това – кучи син, но наш кучи син.

Защото за САЩБСП  и останалите путинофилски партии – във властта и извън нея – не са алтернатива. 

А тези партии доминират в България, което е катастрофа за нея само по себе си, но това е друга тема. 

БСП днес поиска оставката на марионетката Захариева, заради тази обща декларация. 

А за геополитиката на САЩ управлението на подобни партии в България ще са още по-голям проблем

Та така, не са тъпи САЩ, нито са слепи, но си преценяват картите на териториите на банановите мафиотски републики като България.

Журналистът Татяна Кристи, Фейсбук                                     https://svobodnoslovo.eu/

Предишна статия

ГОРАНОВ Е БАРОН МЮНХАУЗЕН

Следваща статия

Аз не искам оставката на правителството!

Други интересни