Сериозно наказание е да те оставят без заплата, особено, ако тя е 36 000 лева на месец!

Автор: Няма коментари Сподели:

Борисов разпореди да бъде освободен шефа на ББР Стоян Мавродиев заедно с целия борд, защото отпуснали единичен заем в размер на 75 000 000 лева на колекторска компания. Сигурно му е станало „морално“ и за тези 1 246 000 пенсионери, на които щедро „даде“ общо 49 840 000 лева за добавка към пенсиите.

Добавка от 40 лева, която ще получат пенсионери, на които пенсията или сборът от пенсиите заедно с добавките и компенсациите към тях за месец април е в размер до 363,00 лв. включително, колкото е размерът на линията на бедност за 2020 г.

Това коментира пред Фрог нюз бившият зам.-шеф на АДФИ, сега адвокат Албена Белянова по повод скандала, разтърсил ББР. Тя допълни:  Браво! Сериозно наказание е да те оставят без заплата, особено, ако тя е 36 000 лева на месец. 

Да видим, обаче, колко дълго ще продължи справедливият гняв на Борисов. Дали Мавродиев няма да бъде трудоустроен, както бяха трудоустроени сгафилите досега негови приближени – я директор в някоя банка, я консул, я от министър – заместник-министър и т.н.?

А двамата министри Владислав Горанов и Емил Караниколов има ли кой да ги накаже? Не бил знаел Борисов за решението на ББР да отпусне милионите?!  Горанов и Караниколов също не знаели или поне така уверили премиера. А доказателства искал ли е? А като не са знаели, питал ли ги е защо не са знаели за сделка за 75 млн.лв., финансирана с пари на данъкоплатците? Незнанието им е не по-малко опасно и вредно, а в някои аспекти е и незаконно. Съвсем основателна причина да им потърси отговорност – нещо, което е ясно за всички, че Борисов и да иска, не може да направи. Няма кой да му даде.

На 15.03.2020 г. на брифинг в Министерския съвет финансовият министър Горанов призова фирмите да не се изкушават от бързо трупане на печалби и изрази готовност да не толерира такова поведение, което „освен че е неморално, в някои аспекти е и незаконно“. Мавродиев и Караниколов чули ли са призива?

Неотдавна финансовият министър пак уверяваше премиера, че не знае, че подчинената му Държавна комисия по хазарта /ДКХ/ за пет години е проспала да събере 500 млн. лв. И тогава Борисов му повярва.  Съвсем логично е да му повярва и за по-дребни суми.

Колкото сериозно бяха наказани членовете на ДКХ за несъбраните 500 млн.лв., толкова сериозно ще е и наказанието за сделката за 75 млн. лв.

В края на януари в. Сега пише: „За кратко в ДКХ дефилира и слабо известната юристка Мария Филипова. Тя пое поста през февруари 2018 г., като професионалната й биография преди това включва лице по регистрацията и младши юристконсулт в Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол, старши експерт в Министерството на правосъдието, главен експерт в Министерството на финансите и старши юрисконсулт в Българската банка за развитие.

От ДКХ Филипова се изстреля в друго любимо място за заслужили преторианци на Горанов – Комисията по финансов контрол.”. Наказанието за проспаните милиони е основна месечна заплата от 12 000 лева и ресор „Надзор на инвестиционната дейност“ на КФН. За една година проспиване – толкова. И сигурно нито Горанов, нито Караниколов, камо ли пък Борисов знаят.

                                      Екип на Фрог нюз         https://svobodnoslovo.eu/

Предишна статия

Что происходит в небе над Ломбардией ?

Следваща статия

И скоро, знам аз, кат зрак небесни святата правда ще пак да блесне…

Други интересни