И скоро, знам аз, кат зрак небесни святата правда ще пак да блесне…

Автор: Няма коментари Сподели:

Ето така, лека полека милиард след милиард, изчезват от пазвата на бедната българска държава. Българската банка за развитие, например, е държавна банка. Това означава, че управлява наши пари – на всички данъкоплатци. И ако тази банка печели – печели цял народ, ако загуби – губи пак цял народ. Затова се казва банка – дори да фалира, има кой да спечели и от това. Замислете се!

Когато една държава се управлява от престъпници интегрирани в държавната власт, това не се квалифицира експертно като дейност на организирана престъпна група, а като мафиотска организация. Много, много сложен организъм.

В различни страни, този обществен тумор се изрязва по различен начин и е въпрос на крайна необходимост за спасение на държавата и гражданите. Засега / повече от 30 години/, съвсем преднамерено, депутатите от всички партии отказват да въведат този термин в българския наказателен закон, с почти налудничави аргументи. Досещате се защо. Досещате се сигурно и кой може да се възползва от този порок в закона и остава безнаказан завинаги. Завинаги свободен престъпник.

Има две неща за които мафията /разбирайте държавното управление/ не говори, именно защото големите пари обичат тишината. Това са производството, трафикът и търговия с наркотици и реалното състояние на българската банкова система. Това са напълно забранени теми по които медиите се движат само по допирателната на окръжността. И до тук.

Големите финансови потоци, генерирани по престъпен начин се контролират и на международно ниво, но този контрол е прекалено условен. Българската мафия е добре позната извън територията на страната си и напълно непозната за собствения си народ!!! 

Тя е жив организъм, който се задвижва от конкретни фигури, повечето от които не живеят в страната. Държавата България е една логистична престъпна база, централен офис на тежка международна организирана престъпност.

И докато гражданите на тази страна, оскотяват прогресивно, потопени в невежество, бездуховност, нищета, бедност, болести и лични заблуди, няма как да си отговорим адекватно на нито един въпрос защо ни се случва нещо!!! 

А има такъв отговор за всичко!!! Светът се движи от логични процеси, не от хаос!!!
                                                                                                                     Западният свят.

                  Ив.Вазов

„…но смелост, братя, и с твърда вяра
вървете, дето дългът ви кара,
във братски подвиг вий дял вземете
и името ни, от срам спасете!
И скоро, знам аз, кат зрак небесни
святата правда ще пак да блесне,
ще се разкъсат интриги грозни,
ще се разкрият вси мрачни козни
и зли кроежи, и бедни чувства,
що гонят сляпо идея пуста,
и съд по-честен ще се направи
над тез, що днеска скръбта ги дави
и мълком слушат псувни гнуснави.“

                                                                                     Николай Марков                                           Image title                                                                                                              https://svobodnoslovo.eu/

Предишна статия

Сериозно наказание е да те оставят без заплата, особено, ако тя е 36 000 лева на месец!

Следваща статия

Защото за да се управлява се изискват коренно различни способности, умения, знания и ценности!

Други интересни