Значи си го заслужихме!

Автор: Няма коментари Сподели:

1000 лева бонус за медиците ще се получават от тях в зависимост от броя болни от Короната в съответната болница от една страна, а от друга – спрямо пряко заетите лица в лечението им.
Идиоти!
Не те, а ние!
От броя болни значи….
И един-единствен болен да има, може да зарази всички без изключение. Особено ако е така нар. свръхносител (за този феномен при всички епидемии пуснах пост преди месец и нещо).
Единственият критерий би трябвало да бъде онези, които пряко са ангажирани с болните от коронавируса и влизат в контакт с тях.
Здравната и икономическа логика на решението се губи.
Защото някои съмнителни, спорни случаи като едното нищо ще се окажат поместени в Коронаинтензивните, за да се получат парите за повече хора. И току-виж остро протичаща настинка или грип набързо се класифицира като Кораназаразяване, поместят пациента на съответното място, той наистина се зарази и с немалка доза вероятност умре!
******

Депутатите тестват себе си, софийските общинари също щели да се тестват, защото ей, на – конституцията, законите и правилата не им позволяват да обсъждат и гласуват дистанционно.
Идиоти!
Не те, а ние!
Няма такава забрана!
Претекстът е измислен, за да се оправдае разходът на така дефицитните тестове без особена нужда.
******
Тестваха и 1000 полицаи – като представителна извадка за населението, за да научат как се развива епидемията.
Идиоти!
Не те, а ние!
Никакви полицаи или само шофьори, или само шивачки, или само офисни служители не са представителна извадка за населението и съответно за хода на епидемията.
Тестваха полицията, защото утре, ако започнат безредици заради глада, тя ще ги пази. Искаха да научат каква е боеспособността й.
Но за медиците, които всеки ден очи в очи се срещат с Короната, тестовете не достигат. И съответно дори един заразен лекар, сестра и помощен персонал блокира и карантира цял екип.
Затова утре, когато Кораната се развихри, няма да имаме достатъчно медици, които и без това са кът.
******
Опозицията нямала да гласува извънредното положение за толкова дълъг срок.
Президентът имал претенции към правителството.
И аз имам претенции към правителството. Но имам претенции и към опозицията, и към президента.
С един прост въпрос: повдигнахте ли проблема за горните, а и др. идиотщини или не? Одобрихте ли част от тях – като грижа за ваша лична, кастова сигурност? Бихте ли тревога за епидемията или не? Поискахте ли или не отчет за подготовката за нея, преди да довтаса у нас! Предложихте ли някакви конкретни мерки или не освен баналностите от вашите уста, писани от разни примитивни имиджмейкъри?
******
Щабовете и премиерът: пикът щял да бъде след две-три седмици.
Нищо подобно – сега сме там, където беше ситуацията в Китай в началото на декември. И огънят на Короната тепърва ще започва да се разгаря – поне няколко месеца наред! И у нас, и в Европа!
Затова държавата спешно трябва да създаде мощен, държавен социален патронаж.
Като едното нищо може да стигнем в големи градове до пълна и тотална изолация по домовете. Кой тогава ще доставя храната – само доброволци ли? Кой ще я плаща – Господа ли?!
Идииоти!
******
(цитат) “Отправихме предложение до министър Танева безработните лица, които са регистрирани в бюрата по труда в цялата страна, да могат да полагат общественополезен труд в сферата на селското стопанство. Хиляди българи се регистрират ежедневно на трудовата борса, а земеделието страда от остър недостиг на работници. В тази кризисна ситуация ще бъде изключително полезно те да помагат в земеделските стопанства.”
Това е предложението на Асоциацията на земеделските производители, оглавявана от Венцислав Върбанов – бившия земеделски министър в правителството на Иван Костов.
Идиотииии!
Не те, а ние!
България е във феодализма, политиците и олигарсите са нейната аристокрация, а ние – техните крепостни!
Само в страна като България един съюз на едри латифундисти-олигарси може да предложи и да иска безплатен труд от гражданите на страната за техния си личен бизнес, без да стане обществен скандал.
Само в България правителството може сериозно да обсъжда такова предложение и да подготвя за въвеждането му нормативни документи
Само в България могат да приравняват гражданите към категорията „крепостни селяни”.
*****
*****
*****
Всичко това се случва, понеже страната е обърната в кочина!
Направиха го не само те, политиците, а и ние с безотговорността ни към общия ни дом.
Затова прасетата в тази кочина сме ние!
Които сега Короната ще води на заколение на принципа на случайния подбор!
Знаете го – страхувахме се да се опълчим на властта, да й търсим постоянно отговорност за нейните действия независимо от личните ни пристрастия, действителността зад пердетата на апартамента или къщата ни не интересуваше, гледахме само собственото си благополучие или собствената си тревога.
                                                                  Значи си го заслужихме!

                                        Григор Лилов                                                  https://svobodnoslovo.eu/

Предишна статия

ДАДОХМЕ МИЛИАРДИ… ЗА САМОЛЕТИ, КОИТО ЩЕ ПОЛУЧИМ СЛЕД 31.01.2027!

Следваща статия

Адвокат Хаджигенов за това какво да правим, ако ни връчат акт за разходка в парка

Други интересни