Президентът отива на Шипка…

Автор: Няма коментари Сподели:

Достъпът на граждани, желаещи да се поклонят пред Паметника на Свободата, остава свободен

Държавният глава Румен Радев ще участва в отбелязването на Националния празник – 3 март на връх Шипка от 11.00 часа. Във връзка с препоръката на Националния оперативен щаб да бъдат отменени планираните тържествени мероприятия на връх Шипка по случай Националния празник на България – 3 март заради риск от усложняване на „епидемичната ситуация“, Прессекретариатът на президента информира, че от 11.00 часа на 3 март държавният глава Румен Радев ще поднесе цветя на връх Шипка и ще отправи приветствие по случай Националния празник на България.

От 09.30 часа президентът Румен Радев ще присъства на молебена, който ще бъде отслужен в Шипченския манастир „Рождество Христово“ от Негово Високопреосвещенство Старозагорски митрополит Киприан.

Припомняме, че по-рано от областната администрация на Стара Загора съобщиха, че по препоръка на Националния оперативен щаб за заболяването COVID-19 планираният за утре – 3 март, официален ритуал за честване на 142 години от Освобождението на България на връх Шипка, се отменя.

Достъпът на граждани, желаещи да се поклонят пред Паметника на Свободата, остава свободен. Въведените временни промени на движението в района остават в сила.

https://bstv.bg/news/prezidentt-otiva-na-shipka-vpreki-otmianata-na-chestvaneto?fbclid=IwAR0aT1jq58KwV1rlEgZlX2ydnVUrDdZI9IATrY_wC699o1mi5bdTcjrbA4o

Предишна статия

Какви са шансовете на България за класиране на Евро 2020?

Следваща статия

Как си почиства буклука “Vila Sanda” в Балчик?

Други интересни