Какви са шансовете на България за класиране на Евро 2020?

Автор: Няма коментари Сподели:

https://www.dfb.de/fileadmin/_processed_/202001/csm_217667-csm_187649-teaser-euro2020_d52075bacf_2f54a954d9.jpg 

През лятото ще се проведе Европейското първенство по футбол 2020. Дали и този голям форум ще премине без участието на България или “лъвовете” ще ни зарадват с класиране на евро финалите? Точно преди 16 години България участва за последно на голям международен форум – Евро 2004 в Португалия. Към днешна дата националният ни отбор има шансове за класиране на Евро 2020. Участието на “лъвовете” на европейското първенство минава през 2 победи през месец март.

Родните национали не успяха да се представят на ниво в европейските квалификации, но пък през 2018 година направиха силни изяви в новия турнир на УЕФА – Лига на Нациите. Именно чрез него “лъвовете” имат шансове да се класират за европейските финали това лято. На 26-ти март България е домакин на Унгария в първия бараж за класиране на Евро 2020 като прогноза за срещата ще може да намерите в сайта BetCredo с коефициенти от букмейкъра Efbet. Шансовете ни за успех са доста добри, тъй като срещу нас ще излезе отбор със сходни възможности. Унгария въобще не е европейска сила в момента, така че е напълно преодолим отбор за България. Унгарците нямат големи звезди в състава си – подобно на България, като разчитат предимно на колектива за спечелване на двубоите си.

Двете държави са играли една срещу друга за последно през 2012 година – 1:1 в приятелски мач. През 2005 година България спечели у дома с резултат 2:0 в световна квалификация, а в двубоят на унгарска земя резултатът бе равен. В исторически план имаме само 2 победи срещу Унгария, като нашият съперник е спечелил 7 от 11-те двубоя. Тази статистика няма да играе на “Васил Левски” като “трикольорите” ще се надяват и подкрепата на феновете да помогне. Очакват се над 15 000 зрители на националния стадион за така важния мач. Ако успеем да победим Унгария, то предстои още едно препятствие по пътя към Евро 2020. То обаче е по-тежко и ще срещнем по- класен отбор.

При успех над Унгария на 26-ти март, няколко дни след това ще приемем победителя от двойката Румъния – Исландия. Това са два далеч по-силни отбора на национално ниво. Исландия не пропусна участие на последните два големи международни турнира. Скандинавците имат силен отбор с играчи, които играят на най-високо ниво. Същото важи и за отбора на Румъния, в който голяма част от играчите им се подвизават в силни европейски първенства. Все пак в евентуален двубой срещу един от тези отбори, България отново ще има домакинско предимство и това е най-големият ни коз. Победата в един мач на наш терен е възможна, така че имаме никак не лоши шансове за класиране на Евро 2020. При евентуално класиране на европейските финали, най-после след 16 години ще имаме възможността да изпитаме тръпката от участие на голям международен форум, така че пожелаваме успех на националите в битките на баражите за Евро 2020.

                                                                          Denislav Ivanov 

                                                        https://www.youtube.com/watch?v=IIEXQxIFgRg

Предишна статия

Истината е, че оградата е пробита, армията я няма, а начело на държавата стоят страхливи и некомпетентни хора

Следваща статия

Президентът отива на Шипка…

Други интересни