Народе, докога ще плащаме за лукса на богатите, а не за живота на трудещите се българи?

Автор: Няма коментари Сподели:

– ПРЕЗИДЕНТЪТ РАДЕВ СНЕ ДОВЕРИЕТО СИ ОТ ПРАВИТЕЛСТВОТО
На четвърти февруари за втори път на тази дата се случва историческо събитие. Президентът Радев отговори на очакванията на милиони българи и днес даде изявление, в което направи оценка на управлението през последните години и сне доверието си от корумпираното и некадърно управление на Борисов. За първи път през последните десетилетия политик си позволи да каже пълната истина за случващото се в България. Да посочи проблемите и решението. Незабавно след изявлението, много българи изразиха подкрепата си за Президента, както и призоваха правителството незабавно да се маха. Всенародното недоволство вече е стигнало до революционната ситуация, когато върховете не могат да живеят по старому, а низините не искат да продължават така. Истината е, че е време народът като суверен на държавата, начело с Президента, да вземе нещата в свои ръце и да си върне държавата, превзета от мафията.

– БОРИСОВ СИ ИЗПУСНА НЕРВИТЕ. МИСИРКИ И КЕЛЕШИ
Министър-председателят на България, както винаги в моменти на паника, си изтърва нервите, като на резонни журналистически въпроси по повод изявлението на Президента, реагира с груби обиди към журналистите и секретарят на Президента.. Журналистките бяха наречени направо „мисирки”, с подигравателното: „ту-ту-ту”, а секретарят на Президента незнайно защо беше наречен „келеш”И всичко това от човекът, който оглавява държавата! Явно е, че медийни специалисти и протокол покрай премиера, няма или поне няма професионални такива. Крайно недопустимо, невъзпитано и неприемливо е който и да е политик да се държи по подобен начин и да обижда в няколко изречения не само четвъртата власт, но и президентската институция. Само заради тези думи, в една цивилизована държава на Борисов щеше да се наложи да подаде оставка час след думите си. Но в България истерията продължава, като управляващите мобилизираха цялата си армия от тролове и медийни духалки за противодействие на думите на генерал Радев.

– КОРУМПИРАН ПОЛИТИК ОТ БЪЛГАРИЯ НЯМАЛО ДА БЪДЕ ДОПУСНАТ В САЩ
Нейно Превъзходителство Мустафа, американския посланик в интервю днес сутринта заяви, че със зъби ще се бори срещу корупцията в България, няма да толерират корумпирани политици и в близките няколко дена ще посочат името на български политик, който е корумпиран и когото няма да допуснат да влиза в САЩ заради това. Името не беше произнесено, което предизвика редица въпроси в народа и медиите и силно притеснение в почти всички от управляващите. Защото, когото и да хванем от тях, все си отговаря на дефиницията „корумпиран политик”. Очакваме САЩ кого ще посочат. Аз залагам на Пеевски. Но пък и всеки друг ще бъде показателен. Явно е, че Джесика Ким беше пратена тук да се запознае на място със ситуацията. Бих свързала и активността на Гешев с неразбраните докрай инструкции от САЩ да се бори с престъпността и корупцията. За съжаление отвъд океана трудно и несполучливо си подбират колониалните служители.

– КОЙ КОГО Е ИЗБРАЛ
Борисов в пристъп на неконтролируем бяс заяви, че народът бил избрал управляващите и затова за него нямало значение какво казвал Радев. Народът бил зад него. И точно тук направи голяма грешка в ситуацията. Народът не е зад правителството. Както каза Президентът, вече има две страни – корумпираните управляващи и почтените български граждани. А българските граждани не искат и не желаят управлението на престъпници, които превърнаха държавата в бунище. На всички избори все по-малко българи участват в гласуването. Все повече невалидни бюлетини има. Все повече машинации и подмяна на вота. Все повече купени ромски гласове. Все повече терор върху бизнеса да принуди работниците да гласуват за управляващите. Все по-голяма администрация, която поради естеството си, е задължена да гласува за тези, които са я назначили. Та кой е зад теб, Борисов? Освен престъпната ти шайка?

– НОВ ДЪЛГ ОТ 200 МИЛИОНА ЛЕВА
Проспериращата държава поема нов вътрешен дълг, като продава ДЦК на стойност 200 милиона лева с падеж 2025 година. За тази година в бюджета са предвидени 1, 2 МИЛИАРДА лева нови заеми. Или държавата е просперираща, или живее само на заеми. Няма средно положение. А всички тези дългове ще ги плащаме ние, данъкоплатците. И в тези пари влизат и 500 милиона лева, които преди две години вложиха в ремонт на язовирите и никой не знае къде са. И 30 милиона лева бонуси за миналата година за НАП, които изтърваха личните ни данни. И 25 милиона за ново хвърчило на Борисов. И 3 милиарда за чертежите на Ф-16. Народе, докога ще плащаме за лукса на богатите, а не за живота на трудещите се българи?

                                                                                      Елена Гунчева                               https://svobodnoslovo.eu                 

Предишна статия

ПРЕЗИДЕНТ МОЖЕ ДА СВАЛИ ДОВЕРИЕ КЪМ ПРАВИТЕЛСТВО, НО ПРЕМИЕР КЪМ НЕГО – НЕ!

Следваща статия

ОТДАВНА СМЕ ЗАГУБИЛИ ДОВЕРИЕ И ОТТЕГЛЯМЕ ПЪЛНОМОЩИЯТА СИ…

Други интересни