“Главният прокурор няма врагове и не влиза в лични битки”

Автор: Няма коментари Сподели:

Това е поредният български олигарх, който бяга от България. Не знам къде е сега, но съм сигурен, че ще си го приберем, каза той

Иван Гешев: Ще положим всички усилия да изправим Васил Божков пред съда

“Прокуратурата, докато аз съм главен прокурор, ще направи всичко възможно да си свърши работата, която не е свършена през предишните години”, уточни Иван Гешев

Ще положим всички усилия да изправим Васил Божков пред съда. Не знам къде е сега, но съм сигурен, че ще си го приберем.

 

Това заяви главният прокурор Иван Гешев на извънреден брифинг по повод днешната акция на Спецпрокуратурата в офисите и жилищата на хазартния бос. 

 

Към момента Васил Божков е обвиняем по 7 обвинения – за ръководител на ОПГ, за принуда, за изнудване, за опит за подкуп, за подбудителство за престъпление по служба. Отделно е обявен за международно издирване, тъй като същият е установено, че е напуснал границите на страната”, обяви Иван Гешев.

Главният прокурор e убеден в резултата от действията на прокуратурата и даде примери. “Адвокатът на Арабаджиеви обясняваше, че се връщат всеки момент. Адвокатът на Цветан Василев също. Тези лица, които се укриват извън страната, вече са у нас – Димитър Желязков в момента е обвинеям, Арабаджиеви бяха издирени и в момента са подсъдими, Баневи в момента са подсъдими, Миню Стайков също е подсъдим. Сигурен съм, че наблюдаващите прокурори също ще изправят Васил Божков пред съда. Това е поредният български олигарх, който бяга от България“, категоричен е той.

“Факт е, че един коалиционен партньор на действащата коалиция е недоволен от прокуратурата. Факт е, че тези хора, които са изправени пред българския съд за милиарди. Това означава, че прокуратурата си върши правилно работата”, отсече Обвинител №1.

“Време е този криминален преход да свърши. Време е да кажем: Стига! и прокуратурата го прави и ще го прави за всички лица, които са нарушили закона. 
Време е българските граждани да решат какво искат – да се оплакват или да видят как това ще се случи.

Прокуратурата, докато аз съм главен прокурор, ще направи всичко възможно да си свърши работата, която не е свършена през предишните години”, уточни Иван Гешев.

“Ние не преследваме богати хора. Всеки трябва да си спазва задълженията. Не може задълженията да са за хора с по-малки възможности. Не може да дължиш на държавата над 400 млн. лв. и над 559 млн. лв. за лотарийни игри и да казваш, че си репресиран. Това са 100 лева към всяка пенсия за една година”, разкри главният прокурор.

 

“Днешното съобщение е достатъчно подробно. Не сме спрели коренспонденцията с президентството. Спрели сме всички контакти с изключение на официалната писмена кореспонденция.

Звуковите файлове, които пуснахме за Румен Радев, не са СРС. Това, което е в медиите, не са СРС, а са извадки, за които има разрешение от наблюдаващите прокурори. Прокуратурата и главният прокурор не влизат в лични битки. Работата на прокуратурата е да спазва закона. Такива действия прокуратурата предприема към всички лица. Нямаме никакви притеснения да ангажираме наказателна отговорност за всяко едно лице независимо от неговия пост”, заяви Гешев на въпрос за “Радев гейт”.

 

“Главният прокурор няма врагове и не влиза в лични битки”, бе категоричен Иван Гешев.

 

И продължи: “Искаме да дадем на българските граждани ред и сигурност в държавата. Искаме този криминален преход да свърши. Време е всеки да си плати за това, което прави, независимо кой стои зад него. Половината ми живот мина в този криминален преход, вашият също. Време е всеки да плати цената за това, което прави. Ние не мразим богатите, всеки трябва да си спазва задълженията. А основното е да си плащаш данъците.”

 

По думите на Гешев при спецоперацията по-рано днес на Специализираната прокуратура и МВР са задържани вече над 16 души, като сред тях е и председателят на Комисията по хазарта Александър Георгиев, който е в ареста за 24 часа по Закона за МВР.

http://epicenter.bg/article/Ivan-Geshev–Shte-polozhim-vsichki-usiliya-da-izpravim-Visil-Bozhkov-pred-sada/205300/3/0

Предишна статия

Не се укривам и никой не ме е издирвал…

Следваща статия

На глазах у всего мира разыграл все, как по нотам…

Други интересни