От тогава нататък досега във времето, спецслужбите и дума не обелват за внос на боклук от Италия…

Автор: Няма коментари Сподели:

Бомбата с вноса на боклук от Италия, респективно от италианската мафия, видимо и официално избухна сега. Виновни и наказани в аферата – и сега няма. Ако питате нас няма и да има.

Началото обаче е далеч назад във времето, в което министър председател е Симеон Сакскобурготски, главен секретар на МВР е Бойко Борисов, а шеф на службата за национална сигурност /НСС/ е Иван Чобанов.

По това време НСС прави разработка на лице, високостоящо в областта на енергетиката, известно като Вальо Джипа. По разработката има разрешение за СРС и Владо Джипа е под контрол.

В едно от СРС-тата контра – разузнавачите се натъкват на един знаков и прелюбопитен разговор между Р.П. и Владо Джипа, в който Р.П. се обажда на Владо Джипа и го моли дали може „да се изгорят едни отпадъци от Италия“ в пещите на един от ТЕЦ-овете… и допълва: „На Мичката /А.М./ са, а той ни е баща и майка“.

Владо Джипа казва, че няма проблем.

От НСС обаче се фиксират върху „боклука от Италия“ и считат, че това е особено важно за националната сигурност, предвид възможността в България да влязат зарази, а и заради това, че бизнеса с отпадъци от Италия е свързан с мафиотски структури.

Занимаващите се с разработката докладват на шефа на НСС Иван Чобанов. Чобанов намира прихванатите СРС за значими и важни и прави среща с тогавашния премиер Симеон Сакскобурготски, като го уведомява какво се случва.

Симеон Сакскобурготски в типичния си „стил“ „когато му дойде времето“, не прави нищо и мънка.

Чобанов прави среща с тогавашния президент Георги Първанов на когото също докладва какво е прихванато по разработката. Първанов също изглежда заинтересуван. И … толкова.

След срещата при президента, спец.ченгетата, които продължават да работят по разработката, прихващат нов разговор между Р.П. и Владо Джипа, в който обаче Р.П. казва, че вече не могат да говорят по телефоните…

Очевадно предупреден, че са под контрол. Няма нужда се сещате от кого. Просто проследете хронологията на събитията.

Чобанов става за един месец главен секретар на МВР, защото тогавашният главен секретар Бойко Борисов играе на местните избори за кмет на София. След което Чобанов отива посланик в Зимбабве.

От тогава нататък досега във времето, спецслужбите и дума не обелват за внос на боклук от Италия. И темата е табу у нас, докато наскоро от самата Италия гръмна факта, че италианската мафия внася боклуци у нас.

Описаният епизод от битността на спец.службите е само илюстрация за какви служби иде реч, и как управлението на държавата по всичките си нива е оплетено като свински черва в далаверата.

И как всеки шеф на служба слугува не на националната сигурност, а на онези, които потулват престъпленията срещу националната сигурност, и които са върхови нива в управлението на държавата.

                                                        Омерта…

                                Afera.bg                                               https://afera.bg

Предишна статия

“Седмичник” с Владо Береану 26.01.2020

Следваща статия

НАРОДЕ!!!

Други интересни