КОВАЧКИ ПРОДЪЛЖАВА ДА ГОРИ БОКЛУК

Автор: Няма коментари Сподели:
  • И ТАКАВА ПАРТИЯ НЯМА ДА ИМА

Върховният касационен съд окончателно отказа регистрация на партията на Слави Трифонов „Няма такава държава”. Всеки, който е юрист и има бегла представа от Закона за политическите партии, щеше да потвърди, че такова и трябва да бъде решението. Затова да си зададем въпросът защо се стигна дотук? Дали защото Слави Трифонов няма никакви подготвени кадри, особено юридически такива, които да да го посъветват как да регистрира партията си законно или това е умишлено търсена провокация, за да се изкара жертва на системата, още преди да влезе в политиката. Ако е първото, както винаги съм казвала, ако една партия или сдружение не можеш без проблем да си регистрираш, къде си тръгнал да искаш държава да управляваш, то се вижда какъв ти е капацитетът. На всеки, който би ми опонирал, че съдът нарочно това го е решил, ще посоча, че законът не е локум и има задължителни изисквания, които, ако се спазят, няма как да ти откажат регистрация. Другото е приказка за наивници. И въпросът сега е – защо Трифонов не поиска да му бъде регистрирана партията и умишлено допусна пропуски, които всички читави юристи в началото му казаха, че ще са пречка за регистрацията? Дали политиката не е прекалено висока топка за Трифонов или някой много грозно го похарчи, като му втълпи, че всичкото това ще мине и ще има подкрепа в съда? И въпросът е оттук нататък накъде? Телевизията скоро ще изчерпа средствата на Трифонов, защото издръжката й е голяма, а самата тя не произвежда продукт, позволяващ й самостостоятелно издържане. Интересното явно предстои.

  • В ЧИСТОТАТА СА МРЪСНИТЕ ПАРИ

Очаквано Вълка отново получава почистването в София. Някакви си 435 МИЛИОНА ЛЕВА за пет години. Винаги съм казвала, че за тези пари с четка за зъби трябва да чистят градовете и всеки ден да мият улиците. Но всъщност, градовете са мръсни, снегопочистването /когато случайно има сняг/ разчита на благостта на природата, а разчетите не ги вижда никой. Колко от нас знаят, от колко елемента се състои такса битови отпадъци и в какво се състои задължението на общината по почистването? Че това включва и почистване на обществени площи, сметосъбиране, сметоизвозване, депониране на отпадъци, рекултивация на депата и т.н. Сложни работи, а парите – куче влачи, диря няма! Най-мръсните пари са в чистотата. Както установяваме и от „инвеститорския” боклук, който внасяме на територията. Колкото по-мръсен е бизнесът – толкова по-голяма печалба! А плащаме ние!

  • КОВАЧКИ ПРОДЪЛЖАВА ДА ГОРИ БОКЛУК

Съвсем официално Ковачки  продължава да гори боклук и отпадъци в неговите ТЕЦ-ове. Съвсем официално ще гори отпадъци и на Столична община. Безспорно изгарянето на отпадъци е един от начините за справяне с огромните количества боклук. Но! В България почти няма инсталация, която да е достатъчно безопасна, за да може отпадъците да се изгарят, без половината боклук да се пренася във въздуха. Има специални изисквания към пещите и температурата на горене, които явно не се спазват, защото го усещаме по носовете и дробовете си. Управленската немощ на правителството си личи дори и само по това. Защо не се изградиха досега повече заводи за преработка на отпадъци и по-модерни начини за справяне с проблема? Защо не се рекултивират в срок депата? Защо се използват дори когато капацитетът им е запълнен? Защо все още в 21 век нямаме разделно събиране на отпадъците, което е едно добро решение за оползвотворяване на голяма част от боклука? Изводът е – защото ни управляват прости, алчни и некомпетентни хора, които не знаят и няма как да знаят какво може да се направи. Те само виждат на хоризонта едни пари, които могат да усвоят.

  • ГМР В ДАВОС

Емоционален пир за душата Бокува настъпи днес в Давос. То не бяха фотки, прегръдки и ръчкания. Даже с Иванка Тръмп се фотна. В момент, в който държавата се задъхва в безводие и мръсен въздух, премиеринът намери за необходимо да ощастливи събитието в Давос, въпреки че какво точно ще прави там освен фотките, не става ясно. Със сигурност са го извикали за разтуха и забавление, но когато в една държава има подобна криза, министър-председателят трябва да си седи на мястото и да се опитва да намери разрешение на кризата. 

  • 700 НЕПЪЛНОЛЕТНИ ПРЕСТЪПНИЦИ ПО УЛИЦИТЕ

Разбираме от справка от прокуратурата, че над 700 непълнолетни, извършили тежки престъпления, са на свобода. Явно профилактика и превенция на престъпността няма. Едно време поне имаше ТВУ, където ги държаха и правиха опити да ги превъзпитат. Сега системата е тотално сбъркана. Като непълнолетни им се разминават тежките присъди, не ги прибират и те остават с впечатление за безнаказаност и липса на обществена санкция спрямо престъпленията им. А след няколко години стават пълнолетни и завършени престъпници и рецидивисти. И някак си не мога да ги жаля, когато общественият интерес е надделяващ. Обществото е заплашено, включително от физическа саморазправа, убийства, изасилвания, грабежи….а не ни е разрешено дори да се защитим. А държавата не прави нищо. Липсва борба с престъпността. По-скоро ако и когато успеят да хванат някого, за кратко го оставят в затвора пак обществото да го издържа, след което отново го пускат сред обществото. Така не може и не трябва да продължава!

                                                               Елена Гунчева                                        https://svobodnoslovo.eu

Предишна статия

ДЪРЖАВЕН РЕКЕТ ИЛИ ГЕРБ – ЛОБИЗЪМ?

Следваща статия

Песенка о дружбе

Други интересни