Важното е, че няма как да бъде заличен в хрониките този позорен и срамен период от най-новата ни история

Автор: Няма коментари Сподели:

Един ден, все някой ден, Бойко Борисов шайката му ще си отидат. Такива са повелите на политическата и историческата логика. Такива са неписаните закони, които предопределят човешкото развитие.

Той и шайката му ще си отидат по един, или друг начин, но не това е важното. Важното и непоправимото не са и материалните и културни щети, които ще оставят след дерибейското си управление – тези щети ще бъдат поправени. Трудно, на висока цена и с много компромиси, но ще бъдат поправени. 

Важното е, че няма как да бъде заличен в хрониките този позорен и срамен период от най-новата ни история. Такива въппроси ми извикват информациите и репортажите от вчерашното декоративно и смехотворно присъствие на нашия все още премиер Борисов на откриването на съоръжението Турски поток – един от стотиците и хиляди епизоди на десетгодишния сериал, в който участваме и ние, за голямо съжаление.


Бойко и шайката му едва ли ще понесат своята отговорност за деянията си. Може би ще бъдат наказани някакви по-дребни и незначителни болтчета, бурмички и пружинки от зловещия механизъм ГЕРБ. И това не е толкова важно – наказаната престъпна отговорност твърде рядко има поучителна и педагогическа стойност в нашата история. Най-важното е ГЕРБ час по-скоро да се разкара от сцената. Нямам надежда, че това ще стане, но не виждам друг изход от спиралата на икономическата, нравствената и морална спирала на мизерията.

                                                  Любо Кольовски               https://svobodnoslovo.eu

Предишна статия

Но нека не пропускаме съдебната власт, чието място е точно и единствено при боклука на мафията, който се изгаря в ТЕЦ-овете на Ковачки, докато ВЕЦ-овете на олигархията изсмукват водата и превръщат страната ни в пустина…

Следваща статия

Мед и дълголетие, здраве от Природата!

Други интересни