В продължение на 30 години никой не понесе отговорност за грешки и престъпления…

Автор: Няма коментари Сподели:


Перник. Щях да поставя пред главния прокурор и въпросът за вноса, преработката и изгарянето на боклуци в България. Това каза по време на пресконференция в Перник, предаде репортер на Агенция „Фокус“.

„В продължение на 30 години никой не понесе отговорност за грешки и престъпления, което доведе до недоеврие у българските гражданите към българските институци ии това вече не е проблем на Перник, не е проблем на БСП, а на държавността. Искаме истината и справедливостта да възтържествуват, но и да се носи отговорност. Щях да поставя на главния прокурор и още един въпрос. Този за вноса, преработката и изгарянето на боклуци в България. Виждате, че всеки ден излиза допълнителна информация“, каза още Нинова. Тя посочи, че БСП знае, че прокуратурата води разследване за случаи с италиански боклук.

„Ние искаме да поставим въпроса и за боклук от трети страни, които не са членове на ЕС. Имаме официалната информация от министъра, че за 5 години са внесени 734 хил. тона отпадъци от трети страни: от Африка, Азия и т.н. Поставяме този въпрос нееднократно. Последните три години 47 пъти сме го поставяли на вниманието на управляващите и никакви мерки не бяха предприети“, заяви лидерът на БСП. Тя посочи, че е щяла да предостави на главния прокурор документи, за да се започне разследване. Корнелия Нинова обяви, че също ще му предостави писмено тези документи.

„Бяхме в Бобов дол, там положението е нетърпимо вече. Виждате, че от сутринта има протести в Дупнишко, бяхме в Габровско, където има такава фабрика за изгаряне на боклуци. Това става национален проблем. В Перник също имаше проблеми с боклука и с изгарянето в ТЕЦ. И водната криза и кризата с боклука в България от пернишка, локална тема, се превръща в национален проблем“, заяви още Нинова.

                      Деница КИТАНОВА               http://m.focus-news.net/?action=news&id=2735280

Предишна статия

Рождество Христово

Следваща статия

Тракийската писменост е най-старата в света, келтите и галите са тракийски племена

Други интересни