Без всякакви тренировки отнесохме купата на дисциплината “да ограбиш народа си”…

Автор: Няма коментари Сподели:

Добрите хора не стават за политици. Те са прекалено честни и им тежи, ако постъпят зле с другиго. Добър човек не може да стане добър политик. Но добрият политик винаги трябва да бъде, освен всичко останало, и добър човек. Добър по друг начин – не да съжалява, а да прави това, което е необходимо за доброто на всички. Да използва гилотината и милостинята по СПРАВЕДЛИВОСТ. 

А не по съчувствие. Да знае кога да използва тоягата и кога моркова. Да не бъде наивен, защото неговите действия са като в джунгла – ако не си хищник и не се бориш за оцеляването на семейството си /а семейството на политика трябва да е народът/, ще станеш плячка. Това не изисква честност, а ловкост, наблюдателност, безкомпромисност и сила.

Добрият човек съжалява. Добрият политик отсъжда. Тежестта на властта е личната съвест. Затова трябва да я има. Защото ако нищо не тежи и не оспорва пред самия теб властта си, ще се самозабравиш и ще станеш чудовище.

                                                                                                  Елена Гунчева

                                     КОРУПЦИЯТА – ПРОКАЗАТА, РАЗЯЖДАЩА БЪЛГАРИЯ

Най-корумпираната държава в Европейския съюз. Без всякакви тренировки отнесохме купата на дисциплината “да ограбиш народа си”. Незнайно защо Борисов избягва темата като чумава. И отвреме навреме говори как се бори с корупцията.

Всъщност той трябва да се бори със себе си и с партията си. Защото нали осъзнавате, че ако не си на власт, няма как да се корумпираш. Корупцията и властта си вървят заедно като свинско със зеле /има и друг израз, но категорично неподходящ за сериозна публикация/. Властта ражда корупцията. В момента, в който човекът на поста осъзнава, че само от неговият подпис или съгласие зависи съдбата на гражданине. Чувството за власт опиянява. А усещането за плащане за височайшето ти благоволение ти позволява да мислиш за себе си като за малък бог.

Така че корупцията се съдържа във властта. Държавата в момента се управлява от ГЕРБ. Всички се назначават от ГЕРБ. В съдебната система се насърчава кадровото израстване на привържениците на ГЕРБ. В прокуратурата се толерират верните на ГЕРБ.

А когато искаш да ти се размине малкото престъпление, си готов да извършиш и голямо. Да предадеш народа си! Да го поставиш в зависимост! Да се съгласяваш с всичко, което ти диктуват. Само и само никой да не поставя въпроса защо, какво и как си КРАЛ ОТ НАРОДА!

И да, както каза немският вестник, корумпираните проверяват корупцията. Смешно и жалко. Борбата със себе си е явно неуспешна за Борисов. Той е в кръгова отбрана и за да не се поставя на европейско и световно ниво величественото израстване на корупцията в България, той е готов на всякакви отстъпки и подлагания на силните в света. За да му позволят на него и шайката му да запази откраднатото от народа си и да продължи да го ограбва.

                           КОРУПЦИЯТА В БЪЛГАРИЯ ИМА ЕДНО ИМЕ И ТО Е: ГЕРБ!

                                                                                              Елена Гунчева

https://www.facebook.com/eli.gunchev?__tn__=%2Cd-]-h-R&eid=ARAitD4L6vSvW7es4fPT3kYs7i9QhsjHwe3s2oV7BopCeg9-g4NRLu2mC2vhwVv0uJjIgizOF3DTTpKi

Предишна статия

ИСТИНСКАТА БЪЛГАРСКА ИСТОРИЯ…

Следваща статия

Обичам единствено България. Първо съм българка. Дали съм европейка, не ме интересува…

Други интересни