Пълна промяна! Нова усмивка за 3 дни!

Автор: Няма коментари Сподели:

Д-р Сейед Маджид Нури е създател и управител на международен дентален имплантологичен център НУРИДЕНТ, основан през 2000 г.

Роден в Иран, град Ахваз, д-р Нури избира да се развива в България, където живее от 1993 г., а през 1999 г. завършва стоматология в стоматологичния факултет в град Пловдив.

“За мен медицината не е просто професия! Тя е призвание, дълг, сбъдната мечта. А какво по-хубаво от това да накараш един човек да се усмихне отново след дълги години на неудобство и притеснения.” – разказва д-р Нури.

Това го кара да се насочи и към имплантологията, а също така да основе дентална клиника НУРИДЕНТ, където е постигнал забележителните 18 години частна практика и е поставил над 18 000 импланта. Д-р Нури е член на Български Зъболекарски Съюз и Българска академия по Естетична стоматология. Той придобива редица следдипломни квалификации в България и чужбина, включително и най-високата квалификационна степен от International Academy of Cortical Implantology (Rome, Italy) – лектор по базална имплантология. Д-р Нури получава два пъти степен мастър в областта на базалната имплантология от IF Foundation of Knowedge (Munich/Germany) и International Academy of Cortical Implantology (Rome, Italy). Той взима участие в редица стоматологични симпозиуми и конгреси не само в България, но и в чужбина, а по този начин печели доверието на пациенти от цял свят.

Мисията на клиники НУРИДЕНТ е доброто самочувствие на пациентите и пълна промяна на усмивката само за 3 дни.

“Толкова съм щастлив, когато пациентите ми кажат, че вече се хранят нормално и отново могат да хапват всякакъв вид храна. На пръв поглед звучи доста семпло, но само човек с подобен проблем би разбрал какво наистина означава това. При нас идват пациенти от цял свят, пробвали какви ли не безуспешни методи и за три дни се усмихват отново. А тези усмивки колко са ценни…” – споделя д-р Нури

Запознайте се с всички придобити квалификации на д-р Сейед Маджид Нури

Имплантология

Класическа имплантология

Щрауман – (Швейцария )

 • Основна и комплексна имплантологична терапия. Мембрана и гел.

Необиотех (д-р Янг Ку Хео) – (Ю.Корея )

 • Курс за напреднали по имплантология, синус лифт и аугментация.

Титаниум фикс – (Бразилия)

 • Дентални импланти

Базални импланти

Проф.Д-р Щефан Иде (Швейцария) – международна фондция по имплантология

 • Въведение в базалната имплантология и имедиатно натоварване

 • Базална имплантология и имедиатно натоварване

 • Принципи на базалната остеоинтеграция, хирургия и протезиране,план на лечение

 • Практически курсове на живо за поставяне на базални импланти, водени от Проф. Д-р Щефан Иде

 • Лектор по базална имплантология – International Academy of Cortical Implantology (Rome, Italy)

 • Мастър в областта на базалната имплантология – IF Foundation of Knowedge (Munich/Germany)

 • Мастър в областта на базалната имплантология – International Academy of Cortical Implantology (Rome, Italy)

Естетична стоматология

Космедент

 • Изкуството и науката за директни композитни възстановявания

 • The ultimate bonding experience composite hands on

CAD/CAM

 • Революция в естетичната стоматология

Ортодонтия

 • Invisalign

 • Ortho – T

 • Clear Alligner

Козметична стоматология

Image title

 • Плазмолифтингът в стоматологията

 • Плазмолифтингът в трихологията                Image titleImage title                                                                                             http://drnuri.com/staff/

Процедурата приключва в рамките на 3 работни дни и този метод е по-малко травмиращ и безболезнен, отколкото при традиционните импланти (двучастовите), защото тук рядко се налага отпрепариране на мукопериостално ламбо, което е стандартен етап при хирургичната процедура на класическите импланти.

                    Първи ден-

Първият ден се провежда консултацията и при нужда се прави ортопантомография и триизмерна томография. Всичко се случва на място. В НУРИДЕНТ разполагаме с висок клас апаратура. След това се обсъжда план за лечение, подписват се и информирани съгласия, за да могат пациентите ни да бъдат напълно спокойни по време на цялата процедура. Назначаваме и консултация с кардиолог, при която ако се налага, пациентът се подготвя за операция (регулиране на кръвното налягане, пулс, алергии, прием на антибиотици и други). Избират се зъбни импланти, според индивидуалните особености на пациента. Интервенцията се осъществява под местна анестезия. Извършваме и манипулации по поставяне на импланти със седация, под контрол на специалист анестезиолог.

Базалните импланти се поставят веднага след изваждането на зъбите, ако такива са предвидени според плана на лечение. Назначава се контролна панорамна снимка. След поставянето на имплантите, орален хирург осъществява пластиката на меките и твърдите тъкани около имплантите. Тази манипулация цели да коригира алвеоларния гребен и да редуцира постекстракционната резобция, т.е. да намали свиването на венците и костното стопяване в зоните, в които са били вадени зъби. Вземат се зъбни отпечатъци, които се изпращат в лабораторията на клиниката.

                Втори ден –

Втория ден се извършва метална проба на бъдещата конструкция. Пациентът има възможност да избере формата, цвета, големината и дължината на зъбите, както и да получи първоначална представа за крайния резултат на коронките. След което, конструкцията се връща в зъботехническата лаборатория.

                 Трети ден –

На третия ден от лечението се извършва окончателната проба на постоянната металокерамична протеза. Това е денят, в който пациентът може да се види с новата си усмивка. При одобрение на формата, цвета и големината на зъбите, конструкцията се циментира трайно.

След операцията (на около 6 месеца) се правят рутинни контролни прегледи и панорамни снимки.  

                                                                                                             http://drnuri.com/staff/

Какво представлява имплантологията?

Денталната имплантология има за цел да възстанови липсата на един или повече зъби.

От какво са изработени имплантите?

Зъбните импланти са изработени от титаниеви сплави.

Какви видове имплантатни системи съществуват?

Съществуват много и най-различни видове имплантатни системи. Най-добри до момента са двучастовите винтови импланти. Нашата клиника работи с различни по произход системи (с немски, швейцарски и южнокорейски произход), които са сертифицирани и отговарят на международните стандарти ISO.

Съществуват ли различни методи на имплантиране?

Съществуват няколко вида методи на имплантиране:

Тип 1 – Имедиатно имплантиране

При имедиатното имплантиране, зъбният имплант се поставя в костта веднага след екстракцията на зъба.

Тип 2 – Ранно имплантиране

Ранното имплантиране се извършва 4-8 седмици след екстракцията на зъби.

Тип 3 – Ранно отложено имплантиране

Ранно отложено имплантиране се извършва 12-16 седмици след екстракцията на зъба.

Тип 4 – Късно имплантиране

Късното имплантиране се извършва повече от 6 седмици след екстракцията на зъба.

В клиника НУРИДЕНТ работим основно с два вида импланти – базални и класически (крестални).

Какво представляват базалните импланти?

Научете повече тук 

Протезиране върху зъбни импланти

*При липсващ единичен зъб – поставя се единична коронка върху надстройката на зъбния имплант.

*Протезиране върху няколко импланта – изисква определен период на остеоинтеграция (изчаква се три месеца за долна челюст и от три до шест месеца за горна челюст). Елементите на протезната конструкция е добре да бъдат в блок (блок-коронки), чрез което се постига шиниращ ефект на цялата конструкция;

*При липса на няколко зъба – възможно е поставянето на зъбни импланти, които да бъдат мостоносители и върху тях се поставя мостова конструкция;

*Протезиране върху зъбни импланти и естествени зъби – в този случай като мостоносители се включват както зъбните импланти, така и естествените зъби. Пристъпва се към този вид протезиране по преценка на протезиста (той оценява състоянието на естествените зъби).

Протезиране върху зъбни импланти при цялостно обеззъбяване – съществуват три метода за закрепване на протезните конструкции върху зъбните импланти:

*Протези със ставно задържане – те се закрепят здраво върху два или четири зъбни импланта, чрез специални приспособления в протезата. Тяхното основно предимство е, че протезите са здраво закрепена върху зъбните импланти и могат да бъдат сваляна всеки ден, за да се почистват.

*Протези, които се закрепват върху надимплантатни траверси – те имат гредички, които ги прикрепват към надстройката, свързана с импланта. Тяхното предимство е, че протезите са стабилни и могат да се свалят ежедневно, за да бъдат почиствани.

*Протезни конструкции фиксирани постоянно върху импланти (мостове и коронки) – поставят се шест или повече зъбни импланта и чрез циментиране, мостовете се прикрепват здраво към имплантите. Този тип фиксирани корони и/или мостове не могат да бъдат сваляни. Тяхното преимущество е, че най-много се доближават до естествените зъби.

Какво представлява протезирането върху зъбни импланти?

Протезирането върху зъбни импланти е също толкова отговорна процедура, колкото и самото им поставяне.

Протезиране върху зъбни импланти при частично обеззъбяване – осъществява се чрез изграждане на мост или единична корона.                                                                      

                                                                                    http://drnuri.com/staff/

Предишна статия

Стоян Михайловски критикува родната дипломация за Ньойския договор

Следваща статия

Патрулки на КАТ за 4 800 000 лева с ДДС(15 коли)

Други интересни