БЛАГОТВОРИТЕЛНА ИНИЦИАТИВА

Автор: Няма коментари Сподели:

                               „БЪДИ ЧОВЕК – ХИСАРЯ”

     Тъжно е, че в нашата държава сме стигнали до там, че да подаряваме коледна вечеря на възрастни и самотни хора. Но едновременно с това е и радостно, че гражданите на Хисаря не останаха настрана и се включиха в инициативата. Има  пункт, в който се събират продукти. Той се намира до бистро „Фонтана”в Хисаря. Там можете да занесете вашите подаръци на 27, 28, 29 ноември 2019 година от 12 до 14 часа.  Те могат да бъдат ориз, боб, леща, олио,брашно, захар, макарони, фиде, сладкиши– кой каквото реши. Ще ви съобщим допълнително в колко часа ще работи пунктът в събота и в неделя.

      А на Коледа можете да приготвите вечеря за самотен, възрастен, тъжен човек, когото да накарате да се усмихне. Може би този човек е дал в живота си повече, отколкото всеки от нас, може би децата му са далече, може би е изпратил на оня свят близките си и на масата ще седне сам. Ще преглъща сълзите си, ще си мисли за времето, в което къщата му е била пълна с хора, но един звънец, една усмивка, една прегръдка ще стопли сърцето му. Поне за една вечер той ще има вашата топлина, вашата хубава дума, вашата хубава песен, вашата коледна вечеря, направена за него. И съм сигурна, че от горе господ ще гледа каква радост носите в къща му и ще ви се отплати с добро в бъдните дни.

Ние, хората сме много. Но човеците са малко. Затова инициативата „Бъди човек” е нещо силно, благородно и кара всеки от нас да отвори сърцето си, защото никой не знае като остарее, няма ли да бъде самотен и тъжен. Да се включим всички в инициативата и да покажем, че в Хисаря все още има хора с отворени сърца за болките на другите!

                                                                                   Тракийски Cвят

Предишна статия

Това, което иде, няма КОЙ да го спре…

Следваща статия

Шипка…Левски, Бенковски, Раковски, Ботев…

Други интересни