В най-бедната и най-корумпирана държава – голям Празник на Доброто!!!

Автор: Няма коментари Сподели:

В най-бедната и най-корумпирана държава – голям Празник на Доброто!
В Зала 1, дето се правят гербаджийските конгреси и дето пее Лилито.
Предават по БНТ – голяяяямо тържество, ти казвам!

Най-прокопсалите и най-умните жени – Марийка Ниделчева от с. Хаджидимово, Цветка Караянчевата от с. Болярово и вицето на пенсионера Радев от “Дондуков” 2 Илиянка Йотова, нея не я знам откъде е.

Исландия

Първо държа тъпа реч Марийка. Тя, както винаги, говори дълго и напоително, и нищо не каза, само щампи, клишета и самохвалства.
Каза, както винаги го казва, че “светът бил пълен с предизвикателства”, що тъй бе, мамата му? (А, аз много се съмнявам, дали Марчето знае какво е това нещо предизвизвикателството), позова се на кого?, на Екзюпрери, естествено, но не на текст от знаменитата му книга за Малкия принц, а на… посвещението ѝ на някого, не разбрах с каква цел.

После последва словесен хаос от иновации, младите хора, технологии, развитие, цифри, интернет etc.

Каза и за НЕЙНАТА голяма лична инициатива за Безопасен интернет (прозвуча ми като безопасен секс), и трябвало много обучения и да слушаме Баце, щото бил най-умния във Вселената, да живей!

После говори др. Караянчева, нищо не каза за град Пекин, и не цитира Екзюпери, не знам що, може да е забравила, но описа самия Празник – бил празник на християнското семейство, празник на доброто и празник на децата (аз знам за Първи юни, че е такъв празник, ама нейсе). После постулира, че “детето е необятна вселена”.

След това уведоми всички, че “децата са като птици”, фъркат, децата на България се нуждаели от подкрепа, и трябвало всички заЕно, така каза, да ги пазимЕ като зЀница (думата е зенѝца).

Накрая призова Господ Бог я по-добре той да ги пази, за по-сигурно.
Накрая се появи и най-тежката (като кила, Ей, ама много се напълнява във властта ей!) дама Илиянка Йотова. Първо каза че била “съпричастна”. Към Доброто. Всички били съпричастни, щото били тук в зала 1 на НДК “Людмила Живкова”

                                          акад. Петър Иванов                https://svobodnoslovo.eu

Предишна статия

Майките на децата с увреждания няма да преустановят протестите си…

Следваща статия

Русская баня, массажный кабинет, внутренний бассейн для сауны

Други интересни