МИЛОСТИВИТЕ ГУБЕЩИ

Автор: Няма коментари Сподели:

Това не е статия, това е списък.

Разрешавам ви да си добавяте към моя списък с милостиви, губещи българи – когото си поискате. Дори да ви се обидят за това. Милостивите губещи са обидчиви.

Милостивите губещи са от Перник. Някак така тихо следизборно им изчезна цял язовир. Някой скоро ходил ли е до язовир Искър, как са там нещата?

Милостиви губещи са всички болни и родители на болни деца. Заради първия ден болничен.

Милостиви губещи са всички, които ще искат свинско със зеле. Свинското е скъпо. Има обяснения защо, но сигурно са конспирация.

Милостиви губещи са всички бащи, които не могат да видят децата си, заради майките им.

Милостиви губещи са всички родители, чиито деца са взети от новите политики на социалните, но тези родители тихичко се страхуват да не стане по-лошо. Има и по-лошо от това да ти вземат дете. И то е да ти вземат и другите деца.

Милостив губещ е и тоя нещастен режисьор, който не вижда как тук, у нас, се случва филмът “Изборът на Софи”. Няма да забравя майката, която пред мен каза на социалните – вземете това, оставете ми другото. Ставаше дума за деца.

Милостиви губещи са явно всички с идея за втора пенсия. Всички ядат една и съща жаба, но се правят, че един по един не са засегнати. О, колко българско, о колко горчиво!

Милостиви губещи са всички, които вярват, че министър Банов е жертва на заговор. Елена Йончева явно зловещо го прецака тоя човек.

Милостив губещ е и юристконсултът на културното министерство, когото Банов обвини. Но този човек така го е страх да не загуби главата си, че милостиво мълчи някъде в административна тъмнина, неогрята от нито един журналистически прожектор.

Милостиво губещи са всички журналисти. Знаете защо, погледнете кой ви реди предаването, нещастници.

Милостиви губещи са всички физически лица, притежатели на камиони. Но понеже вие не притежавате камион и няма да ме разберете, просто да пожелаем на добър път в емиграция на всички, които досега си изкарваха хляб със собствени големи машини.

Милостиви губещи са всички деца, чиито илюстрации вече 60 години са като прегазени сиви социалистически котета. Не ме интересува кой е гений, знам само, че Били Боунс никога не е изглеждал по-нелепо като този от моето детство.

Един от най-милостивите губещи е градският интелектуалец. Ти си знаеш, нали?!

Милостив губещ е нещастният шибаняк, който дават дори по-често от политиците по телевизията. Това е спечелилият от лотарията беззъб щастливец, нещастник по професия и балък по образование. Това е незнаещият български език късметлия на томболата на гробищата, фъфлещ благодарности към съдбата, която се усмихва сляпо само на селяните, мечтаещи за манна, докато са оковани в го_на.

Милостта наоколо е за сатрапите.

Милостивите губещи са влюбени в сатрапите си.

Няма такова сексуално извращение, което да обясни тази любов. Не, не е мазохизъм, измислете друга дума. И дописвайте.

https://www.lentata.com/page_16210.html

Предишна статия

ПИСМО ДО ПОСЛАНИКА НА САЩ В БЪЛГАРИЯ

Следваща статия

Бъдете здрави и все така търсещи истината!

Други интересни