И КОГА ЧАКАМЕ ГОЛГОТА?

Автор: Няма коментари Сподели:

Е, признавам малко са хората и ситуациите, при които онемявам. Днес чета откровение от Нидал Алгафари, с което той сравнява Гешев с…..Исус Христос. И двамата били посрещани с протести, с „Осанна“ и „Разпни го“. Въпрос на личен избор е богохулството. Но е въпрос на гражданско съзнание да не се защитава един избор, който всъщност не е избор, а тоталитарно налагане на един кандидат. Избор няма.

И още нещо. ВСС не избира Бог днес. Избира главен прокурор, от когото зависи борбата с престъпността, с корупцията, с държавната измяна, с кражбите на евросредства, с престъпления на политици и видни бизнесмени. Изборът е окончателен, тъй като не е предвиден механизъм все още за прекратяване на мандата на главния прокурор. Тоест, следващите години, без значение какво ще стане, главен прокурор ще бъде Гешев.

Другото е, че нито един избор досега на главен прокурор не е бил посрещан толкова негативно от обществото. Как смятате да работи главен прокурор, който няма доверието на гражданското общество. Всяко едно негово действие ще се подлага на съмнение. И то съмнение не в човека Гешев, а съмнение в институцията, което е пагубно за правова държава /е, не че сме такава/.

Да добавя и личното си мнение, че юрист, който вижда обществената нагласа спрямо него и сам не се оттегли, наистина можем да се съмняваме в морала му.
Гешев не е Господ! Определено не е! Колкото и да си го мисли. Поредната пионка на управляващата шайка. Но неговият избор ще е последният пирон в ковчега на демокрацията в България.

И…ако го наподобяват на Господ, кога точно да очакваме да го разпънат? И съм сигурна, че няма да възкръстне!
                                                                                                                                                       Елена Гунчева   

https://www.facebook.com/el.guncheva/photos/a.258619591469753/434409480557429/?type=3&theater

Предишна статия

When a professional musician sits down at a public piano…

Следваща статия

Господарят, който превърна България от държава в територия не е един…

Други интересни