СХЕМИ, КОМБИНАЦИИ, ПРЕДПОЛОЖЕНИЯ…

Автор: Няма коментари Сподели:

Обещанията на политиците за нови лица в управлението на община Хисаря се оказаха напразни. От седемнадесет общински съветници само пет са нови. Останалите са от миналия мандат. Новите са Виделина Попова от ГЕРБ, Даниела Пирянкова от ВМРО, Десислава Виденска и Найден Павлов от/ СДС, АБВ/ и Таня Марковска от БСП за България. Останалите дванадесет са познати на хората, които са ги избрали . Атанас Куковски, Бойко Гавраилов, Борис Витев, Васил Пендев, Гатьо Султанов, Ива Вълчева, Мария Мустакова, Ненко Костов, Пенка Рахова, Пенка Ганева, Пенчо Шапков, Стефан Недевски.

Безспорно най- хитрият от лидерите в тези избори излезе Атанас Куковски на СДС. Той заложи на собствен кандидат, въпреки че всички очакваха да подкрепи кандидата на ГЕРБ. Найден Павлов и с моторетка по мотописта да бяга, нямаше да събере толкова гласове. Затова хората имат съмнение, че са използвани непочтени методи, за да вкара четирима съветници. Ако Ганева стане кмет, ГЕРБ и /СДС, АБВ/ ще имат възможности за комбинации и те винаги ще завършват с мнозинство. Това означава, че Куковски и Бойко Гавраилов ще могат да си правят в Общинския съвет каквото искат, а няма съмнение, че председателят ще е техен съветник.

Да не забравяме, обаче, че БСП е с пет съветници, Социалистическа партия „Български път” с трима, което прави осем. Остава да виси Даниела Пирянкова. Като братовчедка на Пенчо Шапков, избран с най – много преференции в общината – 438 гласа, може и да рече да гласува с осемте при условие, че Гатьо Султанов и Шапков се разберат като лидери на две леви партии. Но как да пропуснем факта, че човекът, който е причината Пирянкова да е съветник, е Димитър Кацарски – кандидат за кмет на ВМРО, напуснал наскоро БСП и стигнал до провал с 324 гласа? И още един факт – казват, че Даниела Пирянкова е много вярна на Пенка Ганева и ако предпочете нея, какво следва? Всички знаем.

Ако Ива Вълчева стане кмет, БСП ще вкара в Общинския съвет Данчо Кощилаков, защото шестият в листата – Цвятко Истилянов стана на 27 октомври кмет на Красново. И ще има едни заседания, в които винаги ще има разправии.

Всички тези предположения са при условие, че БСП реши през този мандат да бъде стабилна партия, без да се клатушка ту към нейните идеали, ту към двамата така известни общински съветници – Куковски и Гавраилов.Нека напомним, че БСП на тези избори има най- голям успех. Издигна за кандидат за първи път Ива Вълчева и тя стигна до втори тур, вкара пет съветници в Общинския съвет и има избрани трима кмета – на Старо Желазаре – Илия Тонов , на Паничери – Веска Пашкулова и на Красново – Цвятко Истилянов. Това не е ставало от десетки години.

Другата лява партия СП „Български път”, участваща за първи път на избори с кандидат Гатьо Султанов, има трима съветници – с един повече от миналите избори. А Султанов събра 300 гласа повече от миналия път – 801. През тази кампания той усети най – много обиди, най – много лоши думи бяха изписани за него, но реши, че ще прави честни избори. Сега вече разбра, че изборите за местна власт 2019 не само не бяха честни, не само не бяха демократични и свободни, но надписът „Купуването и продаването на гласове” беше буквално потъпкан по всякакъв начин.

А какво да каже Пенка Дойкова, която беше кмет и поиска втори мандат, а само 299 човека я предпочетоха? Грешка в решението и, а грешките се заплащат.

Сега остава да чакаме 3 ноември. Това ще бъде денят, в който ще стане ясно какви методи са използвани, за да спечели Пенка Ганева и каква пропаганда ще води БСП, за да седне на кметския стол Ива Вълчева. Има пространство, в което да се съберат 801 избиратели на Гатьо Султанов, 299 на Дойкова, 324 на Кацарски, 91 на Иванов и да бъдат насочени в правилната за развитието на общината посока – посока, в която няма кражби, няма икономически кръг, няма решения за лична изгода. Но да не забравяме, че в това пространство са и гласовете на Найден Павлов -1173. А Куковски и Гавраилов седят на една маса.

Четири дни и един ден за размисъл остават до тогава. Мислете за бъдещото на община Хисаря!

                                          Ирина Кирилова                                            Тракийски свят

Предишна статия

ОБРЪЩЕНИЕ КЪМ ИЗБИРАТЕЛИТЕ от Социалистическа партия „Български път” !

Следваща статия

РЕЦЕПТ, КОТОРОМУ БОЛЕЕ 6000 ЛЕТ: ОЧИЩАЕТ КРОВЬ, ЛЕЧИТ ГИПЕРТОНИЮ, АРИТМИЮ, ОНКОЛОГИЮ И ЕЩЁ 15 ЗАБОЛЕВАНИЙ!

Други интересни