Мартин Карбовски: Демокрацията е сурогатна бабичка…

Автор: Няма коментари Сподели:

Който е добър кариерист, трябва сега да си пусне членство в ГЕРБ, защото оттук нататък – това е положението. Цял ден гледаме новините на БТВ – пилета, по 60 лева, джипове се подаряват, това противоречи жестоко на веселия оптимизъм или донякъде веселия скепсиз в студиата. Долу е някакъв кошмар. Демокрацията, ако не я обявим за мъртва, искам да я обявя за сурогатна бабичка – тя повече не може да ражда нищо в този й вид, в който тези хора правят подаръци, абсолютни феодални подаръци на мужиците от Черногорово.Мартин Карбовски: Демокрацията е сурогатна бабичка

Коментар на Мартин Карбовски в БТВ относно местните избори през 2019г. : 

Добре, явно всичко е наред, в държавата нещата вървят в правилната посока и 30 години по-късно някой ще каже на френски “вече е видяно”. Според мен, вървим абсолютно стабилно към една еднопартийна система, която е в многопартийната стистема и затова са виновни най-вече БСП. Според мен БСП изгубиха възможност въобще да влияят на ситуацията, а пък десните са мънички и нищо няма да стане следващите пет, седем, дори десет години.

Който е добър кариерист, трябва сега да си пусне членство в ГЕРБ, защото оттук нататък – това е положението. Цял ден гледаме новините на БТВ – пилета, по 60 лева, джипове се подаряват, това противоречи жестоко на веселия оптимизъм или донякъде веселия скепсис в студиата. Долу е някакъв кошмар.

Демокрацията, ако не я обявим за мъртва, искам да я обявя за сурогатна бабичка – тя повече не може да ражда нищо в този й вид, в който тези хора правят подаръци, абсолютни феодални подаръци на мужиците от Черногорово.

Няма как това да продължи, макар че както Дилов хубаво ме засече – то не е незаконно. Ако има 100 репортера не знам дали някой ще се върне без репортаж за купени гласове. В момента това е най-важният и най-случващият се репортаж и не знам дали трябва да го приемаме спокойно. Има някакво странно спокойствие между нас – това не го разбирам.

Аз съм сърдит на Йорданка Фандъкова – „Славейков“ го няма. Някой уби площад „Славейков“ и това е единственото, което ме интересува в момента, няма ги букинистите и не вярвам да се върнат, говорих с доста от тях и ще бъдат страхотно да се върнат преди зимата. Не се казва дефицит на кадри, казва се когато няма хора вече за нищо – работници няма, деца няма, всичко е избягало в чужбина и въобще няма със сигурност 6 милиона избиратели, в това никой не може да ме убеди. Хората долу казват, че това е болест и тя се каза “немахорец”, това е дума от пловдивско. Съвсем да няма хора – както вървят трима самураи и ги питат – “Защо сте трима?” – “Ами защото няма хора, не сме седем.”

Волен Сидеров се превръща в “пожизнен Волен”, както вече има и пожизнени кметове – 4ти, 5ти, 6ти мандат – затова казвам, че демокрацията отива “у лево”. Сигурно хората са доволни, но аз виждам друго в социалните мрежи, виждам друго, докато ходя по улицата и се чудя какво наистина се случва.

 Трябва градската десница да работи с БСП, това е невъзможно, сигурно, но така трябва да се случи.

Бъдещето на политиката в един идеален свят трябва да бъде Борис. Представете си тези мастодонти БСП и ГЕРБ да ги няма и да бъде мажоритарно и да бъде неподкрепено от партии, което се доказа и при президента Радев. По-скоро да няма партии, по-скоро да има хора – технократи, които да работят.

Градската десница са елементарни компрадори и ги мразят навсякъде в тази страна. Помислете върху това.

https://www.lentata.com/page_15922.html

Предишна статия

Адв. Хаджигенов: С избирането на Гешев…

Следваща статия

Професор Никола Филчев ексклузивно в “Ничия земя” (06.10.2018)…

Други интересни