Три минути: Мониторингът отпада, Слави навлиза, 137 агенти на ДС в листите…

Автор: Няма коментари Сподели:
Жан-Клод Юнкер и Бойко Борисов. Снимката е архивна.

Добро утро,

Най-важното е тук:

  • ЕК предложи да отпадне мониторингът за България

  • Директор на училище агитира за себе си в дневника

Европейската комисия (ЕК) предложи да отпадне мониторингът на България. Това ще се обсъди със страните членки и Европейския парламент, преди ЕК окончателно да реши да прекрати наблюдението над България.

Брюксел предлага наблюдението на правосъдието и борбата с корупцията в страната да се поеме от Съвета за координация и сътрудничество, който беше създаден през септември от правителството. Звеното се оглавява от вицепремиера по правосъдие Екатерина Захариева. В него влизат представители на ВСС, административните ръководители на двете върховни съдилища, главният прокурор, правосъдният министър, вътрешният министър, председателят на КПКОНПИ и други.

Юнкер, Шенген

Жан-Клод Юнкер произнесе последното си слово пред Европейския парламент в качеството си на председател на ЕК. Той призова за борба с “глупавия национализъм” и отчете, че постиженията му са свързани с приемането на нови правила за командированите работници, така че да се получава еднакво възнаграждание за един и същи труд, положен на едно и също място. Според него постижение е и намирането на решение по въпроса с икономиката на Гърция. В областта на икономиката Юнкер отчете разкриването на един милион работни места в ЕС. Сред разочарованията си Юнкер посочи липсата на напредък по въпроса с обединението на Кипър, неуспеха на преговорите за споразумение с Швейцария, както и създаването на банков съюз със споделена отговорност за влоговете на европейските граждани.

Европейската комисия препоръча Хърватия да бъде приета в Шенген. Комисията прецени, че страната е изпълнила всички технически условия за това. Предложението ще бъде разгледано от страните членки, които трябва да го гласуват единодушно, преди Загреб да стане част от безвизовото пространство.

Предизборна агитация в училище. Слави Трифонов

Директор на столично училище призова родителите да гласуват за него в неделя. За да изпрати този призив той използва електронния дневник. Става дума за Деян Стаматов, директор на столичното 119-то СОУ, който е кандидат за общински съветник в София от листата на ГЕРБ. Той самият потвърди пред Свободна Европа, че е извършил предизборната агитация.

Сред кандидатите за кметове има 137 агенти на комунистическата Държавна сигурност, пише “Клуб Z”. Повечето от тях се борят за пост в малки кметства, а не в общини. Най-много агенти е регистрирала “БСП за България” (29 души), веднага след нея се нарежда ГЕРБ с 23 агенти. На трето място е ДПС със 17 агенти.

До изборите остават само няколко дни. Тук можете да прочетете как Полина Паунова вижда предизборната кампания в Пловдив. Поглед към предизборната кампания в Бургас предлага Диян Иванов във в. “Сега”. Бургас едновременно се феодализира и просперира, казва той.

Телевизията на Слави Трифонов “Седем осми” ще започне излъчване на 4 ноември от 19 часа. В началото програмата ще бъде 5-часова и няма да има новини и спортни емисии. Разпространението ще бъде по кабел и сателит. Самият Трифонов ще има предаване в телевизията си, което ще се излъчва в 22 часа и ще се казва „Вечерното шоу на Слави Трифонов“. Преди да даде подробности за телевизионния си проект, Трифонов учреди партия и стана неин лидер.

И няколко препоръки

Вчера имаше концерт на Ману Чао в София. Той е и Човекът на деня на СВободна Европа.

Може и да е топло, но Коледа не е чак толкова далеч. Заедно с нея идва и последния епизод на “Междузвездни войни”. Трейлърът на филма беше разпространен вчера, тук можете да го видите.

https://www.svobodnaevropa.bg/a/30231662.html

Предишна статия

Ето ги четиримата съдии, които гласуваха против Гешев

Следваща статия

“Да не би да си развалят рахата”. Експертите за изслушването на Гешев…

Други интересни