Над 1000 светлини в мрака часове преди избора на Гешев за главен прокурор…

Автор: Няма коментари Сподели:

Над хиляда души излязоха тази вечер в центъра на София на протест часове преди избора на единствения номиниран за главен прокурор Иван Гешев.

В “триъгълника на властта” и пред Народното събрание демонстрантите дадоха светлина с телефони, запалки и лампи в акцията под надслов “Светлината пробива Мрака!”.

Множеството скандираше “Гешев е позор!” и “Свобода!”.

“Зависимостите и влиянията в Съдебната власт са вече явни, сега броят гласовете. Не приемаме тази гавра с Правосъдието, правата и свободите ни!” – заявиха от Инициатива “Правосъдие за всеки”, организатора на протеста.

Пред множеството говори и председателят на “БОЕЦ” Георги Георгиев, който заяви, че в този час в сайта “Биволъ” излиза “необорим материал” със запис как Гешев води пазарлъци с обвиняеми. Записите са предоставени от “БОЕЦ”, каза Георгиев.

(В този час действително в “Биволъ” се появи следния материал. Няколко часа по-рано сайтът “Актуално” публикува анонимен копромат срещу Гешев, който бързо беше опроверган с подробно съобщение на сайта на прокуратурата)

Утре от 9 ч. протестът продължава пред сградата на ВСС – там за 10 ч. е насрочено изслушването на зам.-главния прокурор Иван Гешев за номинацията му за главен прокурор.

Междувременно Демократична България обяви, че от утре, 24 октомври, прекратява предизборната си кампания в цялата страна и призовава симпатизантите си на “протест срещу инсталирането на Иван Гешев за главен прокурор”.

https://offnews.bg/protesti/nad-1000-svetlini-v-mraka-chasove-predi-izbora-na-geshev-za-glaven-pro-713870.html

Предишна статия

За мен е лицемерно да издигаме предложение за главен прокурор… Какво щяхте да кажете после?

Следваща статия

ИМА ЛИ НОМИНИРАНИЯТ МИЛИОНИ В ЧУЖБИНА?

Други интересни