Портних дава общински имот на жена си два дни преди да излезе отпуск…

Автор: Няма коментари Сподели:

НОВ МЕГА СКАНДАЛ С ИВАН ПОРТНИХ! ГЕРБ КМЕТЪТ НА ВАРНА ДАВА ОБЩИНСКИ ИМОТ НА ЖЕНА СИ И ПЪРВИЯ БРАТОВЧЕД НА ТЪЩА СИ ДНИ ПРЕДИ ДА ИЗЛЕЗЕ В ПРЕДИЗБОРЕН ОТПУСК! ТОВА Е ДЛЪЖНОСТНО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, ЗАРАДИ КАКВОТО БЕ АРЕСТУВАН КМЕТА НА БОЖУРИЩЕ!Редно ли е ГЕРб кметът на Варна и кандидат за нов мандат Иван Портних да даде на жена си общинска земя, спечелена на търг от фирма, свързана със съпругата му Вилислава Портних в последните дни от мандата му!!!

Фирмата е Метан груп, с която тясно свързана е съпругата на Портних – Вилислава Портних.

В изпълнение на чл.74, ал.4 от „Наредбата за реда за придобиване, управление и разпореждане с общинско имущество‟ (НРПУРОИ) на Общински съвет – Варна, след проведен публично оповестен конкурс на 13.09.2019г. от 11.30 часа в зала „Пленарна‟, в сградата на община Варна на бул. „Осми приморски полк‟№43 и на основание Заповед №3477/28.08.2019г. на кмета на община Варна:
О Б Я В Л Е Н И Е
Резултати за формирана оценка от предложенията, които отговарят на компонентите, указани в Заповед №3477/28.08.2019г. на кмета на община Варна, за провеждане на публично оповестен конкурс за отдаване под наем на недвижим имот – частна общинска собственост, находящ се в град Варна, ж.к. „Владислав Варненчик‟, местност „Планова‟, представляващ част от имот с пл. №929, състоящ се от временен обект с обща застроена площ 275 (двеста седемдесет и пет) кв.м., в това число – навес със застроена площ 235 (двеста тридесет и пет) кв.м. и операторна със застроена площ 40 (четиридесет) кв.м. и свободна площ 1 225 (хиляда двеста двадесет и пет) кв.м., предмет на Акт за общинска собственост №77/25.03.1997г., за срок от 5 (пет) години.
Конкурсната комисия обявява „МЕТАН ГРУП‟ ООД със сертификат с регистрационен №2 за спечелил публично оповестения конкурс за отдаване под наем с комплексна оценка 100 точки и съгласно чл.74, ал.2 от „Наредбата за реда за придобиване, управление и разпореждане с общинско имущество‟(НРПУРОИ) на Общински съвет – Варна да бъде изготвен мотивиран доклад до кмета на община Варна за определяне на участника спечелил конкурса.“

Буквално няколко дни преди да излезе в отпуск за местните избори, фирмата, свързана със съпругата на ГЕРБ кмета на Варна Иван Портних и кандидат за кмет на Варна на предстоящите местни избори – Вилислава Портних е спечелила търга.

Това е мега, мега скандал! Спечелила е на основание издадена от съпруга и Иван Портних – кмет на Варна – Заповед с номер 3477/28.08.2019 г.

АФЕРА разкри обаче, че не е само този имот, който е спечелила на търг фирмата, свързана със съпругата му Вилислава.

Малко по рано – на 27.05.2019 г. също е проведен търг за отдаване под наем на общинска собственост.

НОВ МЕГА СКАНДАЛ С ИВАН ПОРТНИХ! ГЕРБ КМЕТЪТ НА ВАРНА ДАВА ОБЩИНСКИ ИМОТ НА ЖЕНА СИ И ПЪРВИЯ БРАТОВЧЕД НА ТЪЩА СИ ДНИ ПРЕДИ ДА ИЗЛЕЗЕ В ПРЕДИЗБОРЕН ОТПУСК! ТОВА Е ДЛЪЖНОСТНО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, ЗАРАДИ КАКВОТО БЕ АРЕСТУВАН КМЕТА НА БОЖУРИЩЕ!
Съгласно издадена Заповед 2060/27.05.2019 г. на ГЕРБ кмета Иван Портних е проведен търг и жена му Вилисла е спечелила търга. Имотът се намира на ул.“Христо Смирненски“ до затвора, апетитен парцел. Най-вероятно след това ще го закупи и там ще цъфне поредната жилищна кооперация.

За тези имотни сделки Портних трябва незабавно да бъде арестуван от спецпрокуратурата (Гешев).

Нали за такива имотни сделки арестуваха кмета, заместник-кмета и секретаря на Община Божурище през м. май тази година?!

Това е длъжностно престъпление в условията на продължавано престъпление, в качеството си на длъжностно лице, заемащо отговорно положение, Портних е нарушил служебните си задължения с цел да набави за себе си или за другиго имотна облага.
С тези си действия той е създал условия за нанасяне на финансова вреда на общината в значителни размери.

Това е финалното обявление за парцела до затвора. Видно е, че Портних е издал заповед на фирмата, свързана с жена му и тя може да се разпорежда с общинския имот.

НОВ МЕГА СКАНДАЛ С ИВАН ПОРТНИХ! ГЕРБ КМЕТЪТ НА ВАРНА ДАВА ОБЩИНСКИ ИМОТ НА ЖЕНА СИ И ПЪРВИЯ БРАТОВЧЕД НА ТЪЩА СИ ДНИ ПРЕДИ ДА ИЗЛЕЗЕ В ПРЕДИЗБОРЕН ОТПУСК! ТОВА Е ДЛЪЖНОСТНО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, ЗАРАДИ КАКВОТО БЕ АРЕСТУВАН КМЕТА НА БОЖУРИЩЕ!
Още на 5.01.2014 година АФЕРА алармира за същата схема, осъществена от кмета Иван Портних с фирма „Метан“ и съпругата му Вилислава:

ЕКСЛУЗИВНО! ГЕРБАДЖИЙСКИЯТ КМЕТ НА ВАРНА ХАРИЗА НА РОДНИНИ ОБЩИНСКИ ТЕРЕН ПРИ СКАНДАЛЕН КОНФЛИКТ НА ИНТЕРЕСИ

Тогава общинския имот в ж.к. „Владислав Варненчик“ бе отдаден пак на фирма „Метан“, оплетена в роднински връзки с Портних, но без търг и без съгласието на комисия в Общински съвет – Варна.

Още тогава писахме, че във фирма „Метан“ фактически съсобственик на дружеството е тъстът на Портних – Красимир Маринов, а юридически – Борис Николов Касабов – първи братовчед на тъщата на кмета.

„МЕТАН ГРУП” ООД е управлявана и представлявана от Йорданка Живкова Желева.

Съпругата на кмета Вилислава Красимирова Портних продава своя дял на Борис Касабов през 2013 година, но…. „продажбата“ на дяловете е на … първия братовчед на … майка и, т.е. на тъщата на ГЕРБ кмета Иван Портних – Борис Николов Касабов.

На практика тя проформа „продава“ своя дял на Борис Касабов, но истината е, че притежава 35% дял от фирмата.

„МЕТАН ГРУП“ ООД на практика се представлява от три жени – Виолета Ангелова – майка на Христо Христов, съдружник на тъста на кмета Иван Портних – Красимир Маринов, Йорданка Желева – дъщеря на Живко Желев /“Пирамидата“/ и Вилислава Портних – дъщеря на бившия общински съветник Красимир Маринов и съпруга на кмета, която продава дяла си на първия братовчед на майка си, т.е. на тъщата на Иван Портних.

На 18 юли 2013 г., веднага след местните избори, на които Иван Портних стана кмет на Варна, съпругата му Вилислава Красимирова Портних продава своите дялове в „Метан груп“ на Борис Николов Касабов за 1750 лв., представляващи 35 % от капитала на дружеството. Борис Николов Касабов пък е първи братовчед на майката на Вилислава Красимирова Портних, съпруга на кмета на община Варна Иван Портних.

И от самолет е видно, че продажбата е както обаче да се изрязява премиерът „пунта мара“.

Борис Николов Касабов е първи братовчед на тъщата на кмета Теодора Маринова, майка на съпругата му Вилислава Красимирова Портних. Борис Николов Касабов преди години е бил служител на Портних и в „Гранд хотел Варна“.

След грандиозния скандал с пиянските изцепки на Иван Портних в Хайфа, Израел, сега какво ще „опровергава“ Иван Портних във Фейсбук – „Във връзка с изнесената „информация“ , фирмата не е моя, а на жена ми, братовчед на тъща ми, и така нататък шуроналяйка“ ли?

И НА ФИНАЛА НАЙ-ВАЖНОТО!
Това е декларацията на ГЕРБ Иван Портних пред Сметната палата подадена през 2017 година!

https://register.caciaf.bg/2017/75B431C1-A194-4D64-BEB6-C5C09EBCA08C86465.xml?fbclid=IwAR0ga1TxOzaCFio2DRchDzuDKDQHfMODa9gLCQSOXG8VnjlWQaLhK5_MblY

Е, нали УЖ 2013 г. Вилислава Портних е прехвърлила дела си на братовчеда на майка си Борис Касабов?! А през 2017 г. Иван Портних декларира, че жена му е придобила 35% дал от фирмата чрез покупко- продажба! 
Това ще рече, че обратно от братовчеда си е взела дела.

Резултат с изображение за Портних                                              http://afera.bg                                 https://svobodnoslovo.eu

Предишна статия

ЗАТЛЪСТЯЛ АГЕНТ НА ДС ПОКАЗВА СРЕДЕН ПРЪСТ НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД…

Следваща статия

ИЗРАЕЛСКАТА ТЕЛЕВИЗИЯ „CANAL 20“ ПОТВЪРЖДАВА В ТУИТЪР ПИЯНСКИЯ СКАНДАЛ С ПОРТНИХ В ХАЙФА, ИЗРАЕЛ!…

Други интересни