Страната ни е доведена до най-жестоката национална катастрофа, несравнима с останалите…

Автор: Няма коментари Сподели:

Игнат Раденков е роден е през 1938 г. в с. Свидня, Софийско. Семейството му се премества в гр. Нови пазар. Игнат Раденков започва работа още 16-годишен – в стъкларската фабрика „Китка“ в Нови пазар. Известно време е миньор в Златоград. После се мести във Варна.От 1961 г. работи в строителството и до днес е един от най-добрите в бранша.

Голямото признание за него идва през 1983 г., тогава бригадата му има обем на строителни работи, колкото в 10 тогавашни окръга, взети заедно. Построил е цял град с над 5000 апартамента. Работи наравно с хората си, но държи под око всичко и всички. За връх в своята работа сочи строителството на намиращия се в центъра на Варна хотел „Черно море“. След земетресението в Стражица местните хората с учудване го виждали да ходи нощем сред новоизградените домове и да им се любува или да проверява качеството на свършеното от неговата строителна бригада. Днес култовият строител и Герой на социалистическия труд се опитва да върти частния си бизнес в незавидните икономически условия, а също така оглавява Обединеното гражданско сдружение – Варна.

                                              Уважаеми сънародници,

Та нима не виждаме, че пред очите на всички ни обществото ни се разпада, майка България си отива?

Страната ни е доведена до най-жестоката национална катастрофа, несравнима с останалите нито по социално-икономическата разруха, нито по дадените жертви.

Оглавихме всички негативни световни и европейски класации като най-корумпирана, бедна, болна и най-бързо изчезваща нация. Вследствие наложения геноцид, народът ни мизерства и буквално измира.

Причината е една единствена. Шепа престъпни безродници обсебиха властта на българина и го направиха най-беден и най-безправен. Заграбиха националния капитал за стотици милиарди левове, сътворен с труда на десетки поколения българи. 

Такова ограбване на труда на човек от човека българската история не помни. Тревогата ни е още по-голяма, че този разпад не е случаен, а e добре организиран. Той обслужва не само нашите престъпни безродници, а и чужди на страната ни геополитически и имперски интереси. 

Страната ни с всеки изминал ден губи своя суверенитет. Безропотно гледаме как се подменя историята ни, как се поругават националните ни герои, които отдадоха живота си, за да я има днес България. Умишлено бяха унищожени селското ни стопанство, промишлеността и армията. Това е основната причина над два милиона млади българи, или потенциалът на нацията ни, да бъдат принудени да потърсят препитание далеч от род и родина и да работят за чужди икономики.

Още по-тревожно е, че авангардът на нацията, вместо да поведе народа си за излизане на страната ни от това незавидно състояние, излиза с отвореното писмо в подкрепа избирането на Иван Гешев за нов главен прокурор, оглавявано от акад. Благовест Сендов, Георги Марков, Иван Гранитски и др., с което се убедихме окончателно, че всички ние не осъзнаваме какви са последствията за страната ни вследствие воденето на една такава престъпна политика. 

Та нима господата не са наясно, че олигархията-мафията са превзели изцяло институциите и са обезличили държавността ни? 

Не са наясно, че страната ни е напълно феодализирана??? 

                                            Уважаеми сънародници,

Идва време съдбовно. Процесите в страната ни стават вече почти необратими. Ако ние, като народ, не се осъзнаем и вземем съдбата си в свои ръце, или правото, дадено ни по Конституция, като суверен, то отечеството ни окончателно е обречено. С поредните предстоящи избори, та и следващите, и по-следващите, нищо няма да се промени, освен посоката на милиардите отново заграбени средства. Партиите в този им вид служат единствено като инструмент в ръцете на олигархията-мафията за гласуване на лобистки закони. Освен това предстои избирането на новия главен прокурор на Републиката за следващите 7 години. 

Всички сме свидетели как олигарсите използват институциите и искат да натрапят на обществото, че единственият подходящ за този пост е зам.-главният прокурор Иван Гешев, а на практика искат да узаконят заграбеното и бетонират статуквото за следващите 7 години. Действително се взеха мерки срещу самозабравилите се Баневи, Стайкови, Арабаджиеви и др., но защо се действа избирателно? 

Защо не се ревизира нито една от т.нар. „обръчи от фирми”, чрез които олигарсите присвояват десетки милиарди левове? 

Защо прокуратурата не направи проверка на нито една от големите общини, където далеч над 50% от бюджетните средства се присвояват неправомерно? 

Защо прокуратурата не взе нито един път отношение по повдигнатите от нас сигнали по конкретни злоупотреби за стотици милиони левове, доказани с първични документи, актове, съдебни решения, включително констатирани и в докладите на Сметна палата, АДФИ и др.? 

Със стотици конкретни примери ще докажем, че именно прокуратурата е тази, която осигурява чадър над престъпността. Не е ли показателно, че именно прокуратурата беше тази институция, която покровителстваше разграбването на КТБ. Всички управляващи до сега имат вина за състоянието на страната ни, но такова обезличаване на държавността, каквото наложи тандемът Борисов-Цацаров, никога не е имало. В същото време кандидат-главният прокурор заявява: „Приех номинацията, защото тя идва по предложение на най-успешния главен прокурор до сега, г-н Цацаров!”. 

Само този пример дава окончателен отговор какви ще са действията на евентуалния бъдещ главен прокурор Иван Гешев оттук нататък, или крепител на престъпното статуквото, както своя предшественик.

Трябва да бъдем напълно наясно, че не се ли промени политическият модел на управление на страната ни, досегашното престъпно статукво, не се ли прекъсне пъпната връв на 30-годишната вече взаимозависимост мафия-държава, то страната ни е окончателно обречена.

Задължително е премахването, и то с обратна дата, на онези лобистки закони, с които олигарсите ограбиха собствения си народ и узакониха злоупотреби, грабежи на стотици милиарди лева с актове за установяване на административно нарушение, изтичане на давностния срок, и най-вече крупни злоупотреби, умишлено узаконявани чрез колективните решения. Това е основната причина общинските съвети и НС да се превърнат в търговски дружества.

Наложително е прилагане върховенството на закона и връщане на справедливостта в обществото, преразглеждане-ревизиране на целия криминален преход, съд и присъда за виновните и връщане на заграбеното.

Ние приветстваме организаторите и всички онези доблестни граждани, които излязоха на протест срещу избирането на Иван Гешев за главен прокурор, като призоваваме на обявения заключителен протестен митинг на 24.10.2019г., денят, в който ВСС ще утвърждава избирането на главния прокурор, да излезем организирано като един, най-после да докажем, че сме народ и защитим правото си като суверен! 

Само тогава президентът ни ще има моралното право да застане на страната на собствения си народ и не подпише указа за назначаване на новия главен прокурор, което ще е първата реална стъпка към промяната.

Избирането по този начин на главния прокурор е само част от престъпното статукво. Ето защо този протест ще е генералната репетиция на оня общонароден протестен митинг, който неминуемо ще бъде предизвикан, и ще сложи началото на истинското възраждане на изстрадалата ни Pодина. Ние имаме само една цел – каузата България. Ножът е опрял до кокала. Дилемата ще бъде олигархията-мафията или народът.

 Инициативен комитет

1. Игнат Раденков

2. Проф. Боян Дуранкев

3. Акад. Петър Иванов

4. Ренета Инджова

5. Васил Василев

6. Росен Миленов

7. Проф. Нако Стефанов

8. Велизар Енчев

9. Георги Дражев                                     https://www.informiran.net

Предишна статия

Швейцария продаде на търг за 27 млн. долара колите на корумпиран политик (СНИМКИ)

Следваща статия

Способни ли сме на осмисляне, преди да сме стигнали до затриване?

Други интересни