Швейцария продаде на търг за 27 млн. долара колите на корумпиран политик (СНИМКИ)

Автор: Няма коментари Сподели:

Швейцарска аукционна къща продаде на търг най-малко 25 скъпи супер луксозни автомобили, включително Ферари, Ролс-Ройс и Ламборгини, иззети от сина на президента на Екваториална Гвинея заради обвинения в корупция, пране на пари и лошо управление на публични активи. Теодоро Нгуема Обианг Мангу е и вицепрезидентът на страната, а баща му управлява вече 40 години.

През февруари швейцарски прокурори приключиха разследване срещу Теодоро Обианг за пране на пари и присвояване на държавни средства със споразумение да продадат автомобилите и да финансират социални програми в западноафриканската държава. Сега 27 млн. долара от продажбата на луксозните коли ще бъдат прехвърлени в благотворителна организация в полза на хората от Екваториална Гвинея.

Автомобилите на вицепрезидента са оценени от аукционерите Bonhams. Те включват бял и кремав роудстър Lamborghini Veneno, един от деветте такива съществуващи модели, Ferrari ‘LaFerrari’ – показващ вдъхновение от Формула 1 и GT, ярко жълто Ferrari LaFerrari от 2015 г. и 2016 и кобалтово синьо Bugatti Veyron EB 16.4 Coupe.

 

Швейцарските власти задържаха автопарка на Maнгу, заедно с яхта от висок клас, която по-късно беше освободена след сключено споразумение, съгласно което Екваториална Гвинея се съгласи да плати на швейцарските власти 1,3 милиона долара „за покриване на процедурни разходи“.

                                                                                https://www.informiran.net

Предишна статия

Установиха нарушения за стотици хиляди левове в пет ГЕРБ общини…

Следваща статия

Страната ни е доведена до най-жестоката национална катастрофа, несравнима с останалите…

Други интересни