…ЦЕНЗОР, ГЕНЕРАЛЕН СЕКРЕТАР ИЛИ ГЕНЕРАЛЕН ИНКВИЗИТОР НА СЛОВОТО?

Автор: Няма коментари Сподели:

„Управителният съвет на Българската национална телевизия (БНТ) е взел решение лидерът на „Атака“ Волен Сидеров да не бъде допускан до участие в предаванията й до постъпване на писмено извинение от негова страна за отношението му към телевизията и нейните служители. Решението касае и предаването „Панорама“ тази вечер, заради което Сидеров организира протест пред сградата на БНТ в 17.00 часа.“, съобщава Dnevnik.bg.

Това е безпрецедентен случай, който ни връща в спомените за едни отминали времена. Тогава се говореше, че има списъци, съставени от ЦК на БКП и ДС, в които се посочват имена на хора под запрещение, т. е. които нямат достъп до тв и радиоефира, както и до страниците на вестниците. Лично аз никога не съм виждал такива списъци и може и да не е имало такива списъци.

Днес, в навечерието на 30-та годишнина от кончината на авторитарния режим и полагане основите на карикатурната ни демокрация някакви хора, наречени Управителен съвет на БНТ, които получават заплатите си от бюджета и данъците на българите, се събират и решават да отнемат допуска на един партиен лидер на парламентарно представена партия, един депутат и кандидат за кмет в легитимните местни избори в края на месеца. Няма значчение дали този политик ни харесва или не ни харесва. Няма значение дали гласуваме за него или не.

Въпросът ми е на какво законово, законно или друго нормативно основание някой си Кошлуков и подшефния му Управителен съвет решават кой има и кой няма право на достъп до ефира на БНТ? Или Управителният съвет на БНТ е някакъв върховен морален, нравствен и етичен съд, последна инстанция за оценка на поведението и говоренето на политиците ни, независимо дали тия политици са добри, лоши, руси или несимпатични? Или УС на БНТ е някъкъв другарски съд?

Ако Сидеров заведе дело срещу Кошлуков и УС на БНТ, със сигурност той ще спечели това дело на всичките му възможни инстанции, но санкциите (глобите) няма да ги плаща Кошлуков и подшефния му УС, а ще ги плати БНТ с парите, отпуснати на обществената и държавна медия от бюджета.
Утре Кошлуков и компания ще могат да отнемат думата на всеки един политик и общественик, защото днес сме свидетели на това как се кове и създава най-уродливата възможна цензура.
Любо КОЛЬОВСКИ

P. S. Всъщност Кошлуков и БНТ волно или неволно работят за Сидеров, като ни натрапват тая глупава и излишна тема, без да си дават сметка какви бомби със закъснител залагат в публичното пространство. Не бих се занимавал с всичко това, но ме е яд, че се похабява обществен ресурс и енергия поради некадърността и бездарието на Кошлуков и УС на БНТ.

                                                                              https://svobodnoslovo.eu

Предишна статия

Не осъзнавате дори какво правите…

Следваща статия

Разорението на тракийските българи – първият геноцид на XX век…

Други интересни