Оказва се, че свободата на словото в България зависи от един властник…

Автор: Няма коментари Сподели:

Оказва се, че свободата на словото в България зависи от един властник, от неговото настроение в момента, от неговите страхове. Това е недопустимо. Не може от това да зависи свободата на словото.

Това заяви в интервю за БНР Велислава Дърева от в. „Дума“. 

„В Конституцията категорично е записано – основни права на българските граждани са свобода на словото, свобода на съвестта, свобода на убежденията, на възгледите, също така право на свободно сдружаване. За мен БНР винаги е било символ, защото си е извоювало авторитета на свободна медия, на свободна територия. Винаги когато има подобни истории (те не се случват за първи път), това винаги дълбоко ме е притеснявало. Да посегнеш на един журналист, който е изразил своята критична позиция, заради това да свалиш този колега от ефир, това е абсолютна репресия срещу свободното слово“, изказа мнение тя по случая с освобождаването на журналиста Силвия Великова.

Другото притеснително е назначаването на двойник/дубльор/контрольор на това, което ще говори Силвия, подчерта Дърева и предупреди: „Искам да напомня на ръководството на БНР, че в природата обикновено двойниците на нормалните гъби са отровни. Двойникът е отровен по принцип“.   

„Напоследък Бойко Борисов непрекъснато се разграничава от действията на своите подставени лица, защото това са негови подставени лица. Това говори, че е силно притеснен. Очевидно някакъв страх започва да владее българския премиер“, каза още Дърева.

 Тя коментира и шпионския скандал от миналата седмица. Според нея това е било „откровена репресия“.  По думите й, политически възгледи, които са гарантирани от Конституцията, са признати за легитимни чрез репресия на интелектуалци.

https://frognews.bg/novini/velislava-dareva-nedopustimo-svobodata-slovoto-zavisi-edin-vlastnik.html

Предишна статия

ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ НА НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ НА БЪЛГАРИЯ НЕ ЗАЧИТА ЗАКОНИТЕ В РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ!

Следваща статия

„Българското национално радио не е спирало дори по време на войната и този казус отново потвърждава въпроса кой и как управлява общественото мнение“

Други интересни