Добре бе, от кого охраняват НСО българските политици?!

Автор: Няма коментари Сподели:

Знаете ли какво е преторианска гвардия? Сигурно знаете, но за всеки случай ще ви кажа. Преторианците са били специалната гвардия, която е охранявала римските императори и е единствената военна организация, която е имала право да присъства в Рим.
Ние сме като Рим.
Министър-председателят е като император. Политиците са като римските сенатори. А НСО е тяхната преторианска гвардия.
Не знам защо, вместо да съм горд от това сравнение, всъщност ме е срам. В неделя, за пореден път, НСО предизвика катастрофа, движейки се по българските пътища все едно охраняват Пабло Ескобар, а не Цвета Караянчева.
НСО изпреварва на забранен участък, без видимост, и засича насрещно движещата се кола, управлявана от една обикновена 31- годишна българка, която е спазвала закона. Вследствие на това, колата на жената излиза в канавката, завърта се и двата автомобила се удрят. За последните девет години има поне шест известни инцидента с коли на НСО.
Добре бе, от кого охраняват НСО българските политици?! Как може премиерът на Холандия Марк Рюте да ходи на работа с колело? Къде спи холандското НСО?! Това е един от многото абсурди в българската политическа система.
И за да затвърдя сравнението с Римската империя, в която един сенатор Марк Порций Катон-Стари винаги е завършвал речите си с репликата “Картаген трябва да бъде разрушен!”, аз ще кажа: “НСО трябва да бъде закрито!”.
И хипотетично, някога, ако имам тази възможност, точно това и ще направя. А в интерес на историческата истина Картаген наистина е бил разрушен.

                                                                                     Слави Т. Трифонов

Снимка на Слави Т. Трифонов.

                                                                                                 https://svobodnoslovo.eu

Предишна статия

ФИЛМЪТ НА МАРИУС КУРКИНСКИ – „ЗАСУКАН СВЯТ” ОТКРИВА 33-ТОТО ИЗДАНИЕ НА КИНОМАНИЯ

Следваща статия

ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ НА НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ НА БЪЛГАРИЯ НЕ ЗАЧИТА ЗАКОНИТЕ В РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ!

Други интересни