ЗА ЕДНИ МАЙКА, ЗА ДРУГИ – МАЩЕХА!

Автор: Няма коментари Сподели:

Горе-долу така се получава у нас. Удря се движението русофили, а се мълчи за други партии, за които без особени доказателства се знае, че са пряко подвластни на външни намеси и внушения. Ами най-лесният пример е ГЕРБ. Ето накратко как се е родила тази партия, фактите са от вестник „Франкфуртер Алгемайне Цайтунг“ .

Набитото око на Волфганг Глескер, който през 2001 година ръководи софийското бюро на фондация „Ханс Зайдел“ / това е фондация на Меркеловата партия Християнсоциален съюз (ХСС) / забелязва новият шеф на МВР Бойко Борисов. Канят го в Бавария. Вестникът пише: Програмата му беше измислена умно: баварско гостоприемство, тренировка във фитнеса на специалните части към баварската полиция, запознаване с работата на треньорите на полицейски кучета (Борисов обича немски овчарки), пробна разходка с ново БМВ по аутобана със скорост 200 км/ч (понеже той и автомобили обича). Борисов беше възхитен.“ Това си е чисто закопчаване. Там му дават идеята да подготви партия. Фондация „Зайдел“ е подпомагала местните събрания на ГЕРБ и по-сетнешната трансформация на движението в партия. Не само това – тя финансира ГЕРБ и това си го призна самия Борисов.

„Партийната програма, уставът и правилникът на ГЕРБ отчасти са буквален превод на съответните документи на ХСС. Превела ги е Антоанета Николаева Байчева, която първо беше ръководител на проекти, а после заместник-шеф на фондация „Зайдел“ в София. Днес Байчева е генерален консул на страната си в Мюнхен.“ Това не е ли поставяне в услуга на друга държава? При такава ситуация ще правиш всичко, каквото каже родителят. Дори Борисов посочи Меркел като най-големият световен политик. Има си хас да не я изчетка. Но затова не се говори, мълчи се и се нанасят други удари. Ами какво да се каже за Атака? Ами за ДОСТ на Местан? Ами за ДПС на Доган? Не помните ли, че Доган преди повече от 25 години предаде списък с наши разузнавачи на турското посолство. Това какво е? Народът умно го е казал: за едни мащеха, за други –майка.

                                          Стефан Северин                   https://svobodnoslovo.eu

Предишна статия

НУЛЕВА МИГРАЦИЯ – РАДОСТ ИЛИ РАЗМИСЪЛ?

Следваща статия

„Хора, бдете!“

Други интересни