РАЗМИСЛИ ПО НАЦИОНАЛНИТЕ ИДЕАЛИ

Автор: Няма коментари Сподели:

Ако чакате някой да ви оправи, не се и съмнявайте, че ще бъдете „оправени“. По начин, който няма да ви хареса. Не мога да проумея тези, които искат нещо да се промени, за да се повишат заплатите, да живеят по-добре, да могат да си позволят повече екстри!

Затова не се изправяме. Затова губим. Затова сме в катастрофа. Защото не искаме да се борим за България, за Отечеството, а за личният си комфорт.

Без съмнение стандартът на живот е много важен. Сега държавата упражнява геноцид срещу собствения си народ. Но….Априлското въстание за повече печалби ли е било? Бенковски за заплата ли е повел Хвърковатата чета? Левски заради грантове ли е тръгнал да прави революционни комитети?

Бъркаме целите. И средствата. И докато не разберем, ЧЕ БЪЛГАРИЯ ИСКА САМОЖЕРТВА НА ОЛТАРА СИ, НЯМА ДА БЪДЕМ СВОБОДНИ. Защото свободата е богиня, която периодично иска кървави жертви. Това е истината. Много е неприятна и в сегашния ни уж цивилизован животец не искаме да го проумеем. Но вижте какво става само на хиляда километра от нас. Хората се бият. Умират. Заради родината си.

Националните ни идеали не са високи заплати, пенсии, детски и намалена администрация. Това е меркантилна подмяна на ценностната ни система.

Националните ни идеали трябва да бъдат: България над всичко! Обединен български народ от всички краища на света! Независимост и защита на суверинитета срещу всяка една намеса. Армията ни като единствен защитник на интересите ни. Образованието – като най-важната инвестиция на държавата. Здравеопазването – като първото й задължение спрямо гражданите.

Погледнете в себе си. Какво искате – по-висока заплата, по-висока пенсия. Или бъдеще за България. И докато не се превърнем в българи, които са готови като Хайтов да извикат: И главата ми да отсекат, ще викам „Да живее България“, докато като Левски не сме готови да изберем смъртта пред робството, нищо няма да се промени. Едва след единение на целия български народ и обединение около националните идеали, ще дойдат и другите неща.

Защото катастрофата започна с това, че решихме, че има и по-важни неща от България!

                                                                 Елена Гунчева                https://svobodnoslovo.eu

Предишна статия

СОФИЯ СРЕЩУ ВСИЧКИ ИЗВЪН НЕЯ

Следваща статия

ОКУПИРАНИ МОЗЪЦИ

Други интересни