ПЪРВО ЗАСЕДАНИЕ НА ОБЩИНСКАТА ИЗБИРАТЕЛНА КОМИСИЯ

Автор: Няма коментари Сподели:

Днес в заседателната зала на община Хисаря се събра състава на ОИК. Отсъства Диана Дишлиева – председател, заместник- председателя – Калин Димитров и Тодорка Куковска. Кворум имаше и заседанието се проведе. То беше свързано с организацията на работа на Общинската избирателна комисия.

 Залата, в която ще се правят регистрациите на инициативните комитети и на партиите и коалициите, ще бъде запечатвана всяка вечер, ключът ще се охранява, ще има три печата, а работното време е от 9 до 17 часа. 

 Решенията от днешното заседание вече са сложени на таблото на общината при входа. Те ще бъдат качвани на интернет. Днес комисията реши да бъдат назначени технически лица и експерти, които имат добра компютърна грамотност. Те ще получават 560 лв. минимална работна заплата и договорите ще бъдат сключвани с кмета на общината. 

 На 5 септември ще има съобщение, че от 9 септември започва приемането на документите на инициативнтите комитети. На работното място на комисията ще има всеки ден по трима членове на Общинската избирателна комисия и те не бива да бъдат от една и съща партия. На разположение ще има два мобилни телефона. 

 Председателят на Общинската избирателна комисия в Хисаря е юрист от Областната управа, била е член на Общинска избирателна комисия в община „Марица”, така че проблеми не се очакват. Според предварителната информация в хисарската комисия има четирима юристи – излъчени от ГЕРБ, Воля, ВМРО и БСП.

 Тракийски свят

Предишна статия

Асоциация общество и ценности

Следваща статия

КАКВИ ХОРА – ЧУДЯ ИМ СЕ НА АКЪЛА!

Други интересни