МИНА И ТАЗИ СЕСИЯ

Автор: Няма коментари Сподели:

     На сесията на Общинския съвет в Хисаря бяха отменени  две решения, върнати от Областната управа, внесени от председателя на Общинския съвет – Ива Вълчева. Тя внесе и докладна за приемане на Наредба за изменение и допълнение на наредбата за определяне на местните данъци и такси на територията на община Хисаря.

    Десет решения бяха внесени от кмета на общината – инж. Пенка Дойкова, а секретарят –Петко Петков поднесе информация за административното обслужване на населението.

     Освен че приеха училищната мрежа и утвърдиха паралелките под норматив, съветниците допълниха годишната програма за управление на общинската собственост и дадоха разрешение за Подробни устройствени планове и за трасе за уличен водопровод на „Врънкови исаци – 2” в Хисаря, другото е за външен електропровод на същото място, трасе за пътна връзка на „РЕЙЖ ЕООД” и външен електропровод, и ПУП за уличен канал за „БЕРЖЕ ТРАКИЯ” – Старосел.

     Приеха предложението за обявяване на детска градина „Чайка” за средишна, приеха проект на правилник за подпомагане на новородено дете с 500 лв.

     Част от селските кметове внесоха декларация, че не са получили допълнително възнаграждение, така, както за получили служители на администрацията и служители на  ГРАО по селата, без да бъдат осведомени кметовете. Декларацията не бе подписана само от кметовете на Паничери и Старосел. Стана скандал, който продължи след сесията.

     До края на мандата ще има още две сесии на Общинския съвет.

                                                          Тракийски Cвят

Предишна статия

ЕКСПЕРТИЗАТА НА СУЛЬО ПУЛЕВ…

Следваща статия

За успели хора с Марк Де Турк…

Други интересни