СРЕЩАТА НА ПОЛИТИЧЕСКИТЕ СИЛИ В ХИСАРЯ СЕ ПРОМЕНИ

Автор: Няма коментари Сподели:

     Вместо на 20 август 2019 година, срещата за състава на Общинската избирателна комисия се проведе на 16 август от 10 часа в общината.

На нея дойдоха пълномощници на партиите, които имат народни представители в Парламента. Това са ГЕРБ, БСП, ДПС, Обединени патриоти и Воля – българските родолюбци. Срещата се водеше от кмета на общината – инж. Пенка Дойкова в присъствието на секретаря на общината Петко Петров.

    Упълномощени да говорят от името на тези партии бяха: председателят на общинската организация на ГЕРБ – инж. Бойко Гавраилов,  г-н Пено Бойновски   – член на Изпълнителното бюро на БСП в общината,  от ДПС не дойде представител. Там беше  и председателят на общинската организация на Национален фронт за спасение на България – г-н Коста Стаменов и представителят на Воля в общината-  г-жа Силвия Николова , както и г-жа  Даниела Пирянкова – представител на ВМРО.

     Интересното беше, че на тази среща само Коста Стаменов каза  избраника на  „Обединени патриоти” в Общинската избирателна комисия. Това ще е Мартин Джинджев, който дълго време е бил член на ОИК, бил е и секретар, опитен в провеждането на избори, затова лидерът на НФСВ предложи той да заеме мястото на секретар на комисията. Пено Бойновски не се съгласи и каза, че се били разбрали с ГЕРБ  секретарското място да е за БСП.

  • Ти си дошъл да преговаряш с всички партии, как така ще се разбираш с ГЕРБ? – попита Коста Стаменов. И продължи:

  • На вас ви се полага заместник- председателското място, защото имате повече депутати в Парламента, а ние искаме секретарското.

Пено Бойновски категорично отказа да се съгласи с мнението на Коста Стаменов и не се постигна разбирателство. Затова подписаният от кмета и от секретаря протокол ще замине в Централната избирателна комисия и тя ще определи длъжностите в Общинската избирателна комисия – Хисаря.

Вътре се запитаха как човек на ДПС може да бъде предложен от патриотите в ОИК, на което Стаменов отговори, че всеки човек може да е патриот, независимо от етническата му принадлежност.

    А най- интересното на тази среща беше, че освен „Обединени патриоти” никой друг не каза кого предлага за член на ОИК. Просто си дадоха предложенията в запечатани пликове  на кмета. Интересно, обществото защо не трябва да научи кои хора ще бъдат в Общинската избирателна комисия? Страхуват ли се или се срамуват  от нещо присъствалите на тази среща партийни представители?

    Така срещата на партиите, събрани, за да определят членовете, председателя, заместник –председателя и секретаря на Общинската избирателна комисия, завърши без общо съгласие. Очакваме решението на ЦИК.

                                                                                   ТРАКИЙСКИ СВЯТ

Предишна статия

България е изключена като собственик на морски флаг от Парижкия меморандум

Следваща статия

БАЦЕ, ТИ ВСЕ КАЗВАШ, ЧЕ СМЕ ЗАБОГАТЯВАЛИ, ПЪК НИЕ СМЕ БИЛИ ОБЕДНЯВАЛИ…

Други интересни