Българи на три морета. И трите – чужди

Автор: Няма коментари Сподели:

На три и даже на повече морета почиват българите. От години българското не е сред тях. Малцината нашенци, причиняващи си поради различни причини почивка на родното море, се заричат догодина да не стъпят там.

И така години наред.

Докато най-после дойде Видовден и навръх Джулай осъмнахме с празни, но пък добре оборудвани плажове.

Политиката в областта на туризма най-сетне окончателно катастрофира. След усърдните грижи на няколко поредни правителства Черноморието е почти изцяло бетонирано, къмпингуващите са прогонени, а лошите условия за отдих отблъскват дори най-непретенциозните чужди туристи.

Само погледнете снимките на нашите черноморски обекти – изглеждат като набързо струпани панелни комплекси в стил мутробарок. После вижте цените – за същите пари в Гърция ще получите двойно повече. И всичко това – на фона на нестихваща агитация от страна на министерството на туризма и лично на министър Ангелкова – колко е хубаво на нашето море.

Хубаво е, да, но не се вижда от огромните сгради,  превзели брега. Според Ангелкова няма презастрояване. Според чакащите на опашките към Кулата обаче има. Колкото и да си патриот, няма как да смениш един „Люлин“ с друг и да си мислиш, че почиваш.

Политиците и алчните мутри унищожиха всичко – дюните, малките и по-големи заливи, горичките покрай плажовете, даже и скалите се превърнаха в удобна платформа за ужасяващо грозни „комплекси”.

Тези комплекси всъщност избиват други комплекси – за малоценност, за малоумие и за малограмотност. Защото кой нормален инвеститор би реализирал проект за десетки хиляди легла, ако в населеното място няма инфраструктура и пречиствателна станция?

Правителството остава глухо за протестите от серията „Бетономорие”. На правителството природа не му трябва. Нито някакви прошляци, тътрузещи се с палатки и каравани насам-натам. То обича сериозните хора със сериозните пари. И дори не ги пита откъде ги имат. За санкции да не говорим. Както и за черноморските кметове, богати като фараони.

Лошото управление на туризма има много лица, но води до един-единствен финал и той не е щастлив за него. Нито за родното Черноморие. Щастлив е за хотелиерите по Егейско, Йонийско, Адриатическо и което се сетите още море.

http://www.transmedia.bg

Предишна статия

Ще абдикира ли президентът от избора на главен прокурор…

Следваща статия

Главният прокурор на България през следващите седем години най-вероятно ще се казва Иван Гешев

Други интересни