ВЪОБРАЖЕНИЕ, ТВОЕТО ИМЕ Е „ЧАСОВНИК“

Автор: Няма коментари Сподели:

ВЪОБРАЖЕНИЕ, ТВОЕТО ИМЕ Е „ЧАСОВНИК“

Технологическото развитие върви ръка за ръка с оригиналната и непознаваща граници – мисъл. Часовниците без съмнение са сред артикулите, които безпроблемно могат да съчетаят и двете. Зад всеки по-нестандартен модел е скрит точен, изпипан до съвършенство механизъм, който да отброява времето. Нека заедно разгледаме някои от най-налудничавите идеи, получили живот под формата на часовници.

Понякога часовникът е пръстен

Моделът на Charles Windlin представлява интересно и елегантно малко изобретение. Нарушено е стандартното модерно правило за часовник-гривна и пред нас стои такъв, който е с формата на пръстен. Освен за часа, той дава сведение и за дните от месеца. За да разберем обаче колко е часът, задължително е часовникът да се намира на пръста ни.

Поредното чудо на японската мисъл

Японците са неуморими в проектирането на най-причудливи технологични джаджи. Такъв е примерът с часовника  Iron Samurai Watch – на пръв поглед изглежда като семпла стоманена гривна. Магията се появява, когато при натискането на бутон се появява часът, изписан с ярка светлина. Тайната се крие в имплантираните LED светлини. Сред притежателите на такъв часовник са Стивън Сегал и Чък Норис.

Стана ли време за хапване?

Не всяка технология на този свят се захранва с електричество. Или поне не и дигиталният часовник The Fruit-powered Clock, който черпи енергията си от плодове. Достатъчно е към него да добавим любимия си плод – независимо дали става въпрос за ябълка, портокал, круша, лимон и др., за да е способен часовникът да презареди батериите. Този часовник е идеален пример за това как може да се черпи енергия  директно от природните източници.

Часовник или книга?

Table Book Clock на Karlsson е добро интериорно решение за любителите на книги. Часовникът би бил забележим основно от своя притежател – прилича  на купчина книги, той идеално хармонира с останалите книжни редици сред домашната библиотека.

Използването на писалка не е демоде 

С навлизането на компютрите и смартфоните, писането с писалка върху хартия остана на заден план. Въпреки това, Anura Rafael разработват смайващия въображението часовник Write Time, който съдържа в себе си сгъваема писалка. Това е скъп модел, в който са вложени материали като сапфири, розово злато и кожа от алигатор. Може да бъде поръчан индивидуално на цена не по-ниска от 245 хиляди швейцарски франка. 

Земно време в космоса

Ниските температури, вакуумът и високият радиационен фон в Космоса, го правят не особено подходяща среда за пребиваване на обикновен часовник. 

Seiko са помислили и за космонавтите, разработена е серията ръчни часовници Spring Drive Spacewalk

Два броя часовници от лимитираната колекция са правили пътешествие до космоса. Единият престоява 2 дни на Международната космическа станция, а вторият  прекарва в открит космос 5 часа и 38 минути. И двата часовника продължават да работят перфектно и след завръщането на притежателите им на Земята.

Дали ще се отличава с нестандартен дизайн или функции, един нетрадиционен часовник винаги ще привлече вниманието. Японската компания Casio е пионер в създаването на електронни часовници, които притежават редица любопитни опции, освен показването на часа. 

Може да разгледате часовници Casio от Timedix, където бързо и удобно може да закупите оригинален часовник. Може да разчитате на богато разнообразие и достъпни цени.

Георги Талов

Предишна статия

Финансирането на партиите…

Следваща статия

Бунтарската естетика на Paco Rabanne

Други интересни