Костадин Костадинов – ПП ”Възраждане”: Докато не демонтираме порочната система, няма да мръднем и на йота

Автор: Няма коментари Сподели:

                                    Костадин Костадинов

Социолозите в България са като представителките на най-древната професия, услугата е според желанието на клиента. Българското общество е в състояние известно като „вертикална кома”. Липсващият национален и държавен суверенитет е алфата и омегата на българската национална драма. Предсрочните избори са единствената възможна алтернатива.

Това казва лидерът на ПП “Възраждане” Костадин Костадинов. 

– Здравейте, г-н Костадинов. Три дни преди евроизборите, вярвате ли на социолозите и прогнозите им за електоралните нагласи в дните преди вота? Как може да се прогнозира купеният и контролиран вот?

– Не им вярвам, разбира се! Останал ли е нормален човек, който да им вярва!? По принцип, правилото е техните прогнози да не се сбъдват, а не обратното. Това става след всеки едни избори. Вижте, социолозите в България са като представителките на най-древната професия, услугата е според желанието на клиента, само дето не продават телата, а съвестта си.

Иначе купеният и контролиран вот, в много голяма степен може да се прогнозира, макар и не на сто процента. Той е грубо около 1 200 000 – 1 500 000. Имате около 400 – 500 хиляди цигани, чийто купен вот ще се разпредели пропорционално между ГЕРБ, Обединени патриоти и Воля. Имате около 400 000 хиляди служители в държавната и още толкова в общинска администрация, огромната част, от които ще бъдат принудени да гласуват за управляващите и най-вече за ГЕРБ. И още около 200 000 – 300 000 хиляди души, работещи във фирми под прякото ръководство на олигарси близки до най-голямата управляваща партия. Ето ви около 70-80 процента от вота за управляващите. Просто е, това са обществени тайни, прощавайте. Всички ги знаем. 

Какво си мислите, че прокуратурата и правоохранителните органи не ги знаят ли, знаят ги разбира се, но никога няма да направят, каквото и да било по въпроса. Просто системата така е построена. Докато не демонтираме самата прогнила и порочна система, няма да мръднем и на йота.

– Обществото ни май още е заспало, макар да сме на дъното. След “апартаментгейт”, “терасагейт” и “еврокъщигейт” какво още трябва да стане, за да поемат хората нещата в свои ръце? Къде са водачите? Има ли такива сред ПП “Възраждане”?

– Българското общество е в състояние известно като „вертикална кома”. Уж е изправено, уж е на краката си, но е лишено от възможността да мисли критично, да анализира. Големият проблем е, че не осъзнава драматичността на случващото се. Ние изчезваме, разбирате ли? Намираме се малко преди да преминем границата на демографското си оцеляване, след което просто няма да има връщане назад. Остават още най-много 10 години, след което моите и вашите деца ще живеят и остареят в една друга България. Държава, която може би дори няма да се казва така. Страна, в която те ще бъдат потиснато малцинство. 

Това е голямата битка, която ние от Възраждане водим. Борба за нашето оцеляване като нация и културна общност. Народ със собствена държавност и идентичност. Ние живеем със съзнанието, че сме само брънка от дълга кръвна линия, започваща от зората на времето и простираща се във вечността. Войната е за нашето бъдеще и това на децата ни.

– Големият разговор за Европа не е ли в големия разговор за вътрешните проблеми на България? Как можем да говорим, че сме част от Европа, като по всичко сме на последно място в ЕС?

– Няма как да е иначе, при положение, че днес ние българите не определяме сами собствената си съдба. Вижте, хората трябва да осъзнаят една простичка истина, ние не сме независими. Нас ни управлява една шайка продажници и агенти за влияние на външни сили, които са ни окупирали и практически ни управляват в полза на метрополията, която ги е назначила, а не в полза на суверена. Липсващият национален и държавен суверенитет е алфата и омегата на българската национална драма и докато ние българите не осъзнаем този простичък, но съществен факт, никакви членства в никакви съюзи няма да променят положението ни към по-добро. Ще повтаряме едно и също действие от националната ни трагедия, докато просто не отидем в историята като нация и държава.

– Политолози казват: проблемът на Борисов е, че в ”паралелния властови център” има война. Вие смятате ли, че има битка сред мафията и задкулисието? 

– То е очевидно. Проблемът е, че за тази война плащаме ние, обикновените българи. Както казах в началото, ние нямаме автентичен национален и икономически елит. Политиците ни са управлявани отвън марионетки, чиито конци се дърпат, дори не от най-големите шефове на запад, а от чиновници на средно ниво. Даже олигарсите ни не са автентична национална прослойка, а обикновени момчета за поръчки на чужди сили. По същество, съвременният български елит представлява олигархична върхушка от компрадорски тип, състояща се от откровени нихилисти и агенти на чужди държави, упражняващи публичната власт в ущърб на мнозинството, облагодетелствайки себе си и тънката прослойка на обслужващия я ешелон. Точно поради тази причина, ние не можем да наречем днешната българска политическа и икономическа върхушка „елит“, а считаме, че много повече ѝ прилягат определенията „пета колона“ и „вътрешен враг“. 

– Ще продължи ли агонията на това правителство и след евроизборите, независимо от това какъв ще е резултатът. Продължавате ли да твърдите, че предсрочните избори вече не чукат, а са открехнали вратата?

– Тези избори представляват своеобразен вот на недоверие за правителството на ГЕРБ и Обединените патриоти. Ако опозицията – парламентарна и извънпарламентарна, спечели съвкупно и един глас повече от управляващите, то предсрочните избори са единствената възможна алтернатива. Няма друга възможност! Ако Борисов обаче, реши да се запъне като магаре на мост, съветвам го да си спомни какво се случи през зимата на 2013 г. Онова ще му се стори като бална забава!

– Как ще коментирате изявлението на президента Радев да се разкрият банковите сметки на политиците? Като месия и спасител ли иска да се покаже главният прокурор Сотир Цацаров с искането от председателя на ДАНС цялата налична в агенцията информация за банкови сметки, участие в офшорни компании, притежавани недвижими имоти в чужбина и други инвестиции от лица, заемащи висши публични длъжности и чрез свързани или подставени техни лица. Може ли да се тълкува като разграничаване от Борисов?

– А вие какво си мислите, че тази информация те я нямат ли? Че не е налична? Напротив, всичко се знае от години. Спомняте ли си дисковете от Швейцария, когато открадната от висш банков служител в швейцарска банка информация, беше продадена на германските данъчни власти? Същата разкриваше тайни сметки на германски граждани, сред които известни бизнесмени и политици в Швейцария, избягващи данъчно облагане и необходимостта да разкриват произхода на средствата си. Част от тази информация, беше предадена и на българските власти, защото касаеше и наши граждани, измежду които също имаше известни политици и олигарси. Нещо да се случи? Къде са дисковете с цялата налична информация, които германците ни дадоха тогава? Някой осъден? Не! И с тези проверки ще се случи същото, сигурен съм. Не вярвам на българските власти, защото през последните 30 години доказаха с действията си, че не може да им се има доверие. Просто трябва да ги сменим, друг път няма!

– В каква посока ще продължи да работи “Възраждане” след евровота?

– В каквато и досега. Упорита и системна работа по отвоюването на страната ни от мафията. Ще продължим да отстояваме националната кауза и да работим за смяната на досегашния сбъркан и корумпиран политически модел. Но, най-вече ще продължим да бъдем сред хората и да ги убеждаваме, че има надежда. Защото само ние можем и сме го доказали!

https://frognews.bg/euroizbori2019/kostadin-kostadinov-vazrajdane-dokato-demontirame-porochnata-sistema-niama-mradnem-iota.html

Предишна статия

МИШ – МАШ…

Следваща статия

Честит 24 май!

Други интересни