Слави Трифонов във вариант „челюсти“. Какво мислят акулите?

Автор: Няма коментари Сподели:

Слави Трифонов обяви, че няма да преподпише договора с бТВ. Това означава край на „Шоуто на Слави“, което се излъчва всяка вечер вече 19 години. Естествената реакция на мнозина бе, че Дългият има нови планове.

Глупаво е да се мисли, че отбор от близо 150 души, ще се разпадне и всеки ще поеме по свой път. Несериозно е също, да се допуска, че човек като Трифонов, който е успявал да оцелява във всякакви ситуации – понякога радиоактивни, – до 2000-та година с „Ку-ку“, „Каналето“ и „Хъшове, а след това с „Шоуто…“ не знае накъде да поеме. Организираният от екипа му Референдум би трябвало да е убедил и най-големите скептици за потенциала на „шоуто“.

 Чалгаджията, конспиратора, довереника на олигарси, милионери и прочие квалификации тепърва ще влязат в оборот. Срещу него ще се изправят всички сили на статуквото. За да бранят крепостта. Или кочината – както щете го наречете.  

Отдавна се промъкват слухове и твърдения, че Слави е в отбор с олигарси като Цветан Василев, Иво Прокопиев, Сашо Дончев, Огнян Донев и др., с които крои преврат след преврат.

 А може да е с Орлин Алексиев, силният човек на ГЕРБ в столична община. Кой знае. Нещо като комплот със сили „отвътре“. И такава версия съществува.

 Пеевските медии от своя страна пробутват „горещата“ следа, която отвежда Трифонов право при ген. Решетников в Москва. Оттам до кабинета на Корнелия Нинова на „Позитано“ 20 е един телефон разстояние…

 Пак свинемедиите периодично предричат крахът на Трифонов, а след изявлението му, че напуска бТВ и творческата му смърт. Толкова много им се иска, че може и да си вярват и да вярват, че някой им вярва. Присъщо за безмозъчния тръст на депутата-милионер.

 Ще перефразирам известната мисъл на Бисмарк за войната между Германия и Русия по следния начин: Войната със статуквото изглежда пълна глупост, именно затова е задължителна.

Трифонов може да е тръгнал към политиката – ако това означава сбогуването с бТВ, – от самонадеяност. Да е подтикнат от мащабните концерти и емоциите на публиката, от огромния брой българи, участвали в референдума и от популярността въобще. И ето – скача в дълбокото. 

Там обаче го очакват акулите от елита – политически, управленски, бизнес и тук-там културен. Дали е наясно с опасностите? А дали акулите не са се ояли и със забавени рефлекси?

Ще е интересен сблъсък. Най-вече от гледна точка на дясното. Точно като такъв припознават Трифонов и компания голяма част от феновете му. Прибавете немалко от българите в чужбина плюс решените да протестират чрез гласа си пред урните.

Този кратък анализ е „от пръв поглед“. Тепърва предстоят предположения, коментари и предвиждания.

 Да не забравяме ГЕРБ и Бойко Борисов. Премиерът се закани след евроизборите да „разчисти къщичката си“, както обича да се изразява. Ако го направи истински и започне най-сетне ръждясалите отдавна реформи, може да се върне в мача.

 И да не забравяме: „Ливърпул“ помете магьосника Меси и гранде „Барселона“ с 4:0 от 0:3. Някои умеят да го правят по трудния начин. 

                                                                                                                               Борис Петков

https://frognews.bg/glasat-na-jabata/glasat/slavi-trifonov-vav-variant-cheliusti-kakvo-misliat-akulite.html

Предишна статия

Хиляди почетоха 9 май…

Следваща статия

Работещите къщи за гости не получават евросубсидии, а пустеещите получават

Други интересни