Aко искаме европейските държави да ни уважават и да Не ни считат за трето качество граждани, трябва да го заслужим!

Автор: Няма коментари Сподели:
“И ако искаме европейските държави да ни уважават и да не ни считат за трето качество граждани, трябва да го заслужим. С това, че ние сами трябва да се справим с проблемите си и най-вече с политиците, които сме избрали. Иначе ще продължаваме да сме буферната крадлива зона, в която дори африканците не искат да живеят!”

Разбираме, че мониторингът на ЕК за съдебната система в България ще продължи. Ние сме на едно от последните три места в Европа по правосъдие. Не че не си го знаем, ама някак си срамно е други да ни го казват. Но съдебната система е зависима, партийно обвързана и послушна. Много съдии се назначават на принципа “той е наш човек”, а не заради професионални и най-вече морални качества. За българите остава единствено съдът в Страсбург като надежда да защити правата им. Но и там са вдигнали ръце от нас заради безкрайните жалби и съдебните решения, нямащи нищо общо с правото.

По свобода на словото, разбрахме, че сме на 111 място в света и на последно в Европа. Даааа, в Брюксел и това го знаят. Знаят кой е собственик на медиите в България, знаят, че им се раздават пари от еврофондовете, за да са послушни и мълчат. И ….Брюксел също мълчи.

Здравеопазването е на 38 място в света. Почти африкански стандарти. Преди няколко дни човек умря на входа на болница, защото не си бил платил осигуровките. Агонизирал е пред погледите на хора, положили Хипократова клетва, квалифицирали се в търговци. Профилактика няма, здравеопазване няма. Може би защото болните хора лесно се управляват – те се интересуват само от здравето си и да оживеят. Зависими са от държавата за лекарства и терапии. Милиони са хронично болните българи. Явно някого това го устройства.

С корупцията направо отвяваме конкуренцията и оглавяваме челното място в Европа. Брюксел отново го констатира, но се намесва само когато се прекали с кражбите от еврофондовете. Иначе не ги засяга….

А бедните българи разчитат точно на Европейския съюз да контролира управниците им. И си мислят, че политиците ни ще се съобразяват с европейските ценности.

Така, а сега слезте от розовите балони на земята. Европа никога не се е интересувала от България. Ние сме славяни, източноправославни и своенравни. Ние сме се противопоставили на латинците – много от тях прадеди на сегашните европейски лидери. Европа сътвори Берлинският конгрес и Ньойският договор, помните ли? Европа 500 години с благосклонно око гледаше как техният съюзник – Османската империя, коли и беси българите – християни. Защо си мислите, че нещо се е променило, освен фасадата?!?

И ако искаме всичко гореизброено да се промени, трябва да си го направим ние. И ако искаме европейските държави да ни уважават и да не ни считат за трето качество граждани, трябва да го заслужим . С това, че ние сами трябва да се справим с проблемите си и най-вече с политиците, които сме избрали. Иначе ще продължаваме да сме буферната крадлива зона, в която дори африканците не искат да живеят!

                                                                       Коментар на Елена Гунчева             http://bolyarin.com

Предишна статия

ДА БЪДЕТЕ „ЛОВЦИ НА ЧОВЕЦИ“… ТОВА ПОВЕЛЯВА И ВЕЛИКДЕНСКИЯТ ПЛАМЪК!

Следваща статия

Наблюдаваме упадъка на европейската цивилизация

Други интересни