Наблюдаваме упадъка на европейската цивилизация

Автор: Няма коментари Сподели:

Димчо Димчев, Номер 9 от листата на партия Възраждане за Европарламент

1. Какво е мнението ви за ЕС в този вариант?

С тази политика и това управление, съдбата на ЕС ще е по-жестока от тази на Римската Империя. Къде отидоха морала, честта, къде отидоха принципите на тези, които създадоха Европейския Съюз? Наблюдаваме упадъка на европейската цивилизация, която има силите да се спаси, но е отдадена на нихилизма и апатията. Хората в Европейският Съюз станаха материалисти, зависими единствено от материалните облаги и неинтересуващи се от своята собствена култура, история… цивилизация, която върви срещу човешките ценности, веднъж изградени от самата нея, е дошла към естествения си упадък.

2. Има ли полза от членството на България в ЕС?

Ами в момента “ползите” са много. Първо ние отглеждаме цели поколения умни деца, които пращаме да работят в Западна Европа т.е. България плаща за обучението им, а ЕС извлича ползите от употребата им в своите икономики, веднъж като данъкоплатци и втори път – като вече обучени специалисти.
Не можем да подминем и факта, че строителството и почистването са отрасли, които трудно биха си запълнили бройките с местни кадри и дават шанс на всеки емигрант да подиша „европейски въздух”

3. Каква ще е политиката ви, ако влезете в парламента на ЕС?

Такава, каквато я определят гласоподавателите ни. Ако все пак питате лично мое мнение, ще Ви кажа, че ще се противопоставим на Истанбулската Конвеция по всеки възможен начин и ще защитаваме БЪЛГАРСКИЯТ НАЦИОНАЛЕН ИНТЕРЕС там, където олигарсите на Западна Европа налагат дисбаланс.

4. Бихте ли работили за осъществяването на Евразийски съюз?

ЕС по своята структура е икономически търговски съюз, който зачита суверинитета и вътрешната политика на всяка една държава членка. Ние не се бъркаме дали Германия прави газопровод с Русия. Нямаме претенции дали Франция продава кораби на Русия, като в същото време я обвинява в анексия и агресия. Така че не виждам защо един икономическо-търговски съюз като Евразия да бъде проблем, стига той да бъде икономически изгоден за България все пак.

5. Бихте ли работили за премахване на санкциите срещу Русия?

Да. Ние направихме прекалено много отстъпки в този аспект и то в наш голям ущърб. Русия е един огромен пазар за нашата продукция, особено селско-стопанска. Там все още живеят със спомена за много от нашите продукти. Не на последно място Русия е нашия основен източник на туристи, както и инвеститори на недвижимо имущество. Аз бих си позволил да кажа дори, че махането на санкциите е най-малкото, за което трбява да работим. Ние трябва да възстановим пазарите и икономическото доверие между двете държави.

6. Бихте ли допуснали разширяването на НАТО в България (включително и разполагането на ядрени оръжия)?

Дори и сега НАТО е със сили, които са по-големи от нашите собствени. От кого да ни пазят? Братята македонци, турците от НАТО, гърците от НАТО, румънците от НАТО? Или от руските туристи? Ние трябва сами да храним своята собствена армия, която занемарихме и доведохме до окаяно състояние.

7. Бихте ли настоявали, че националните интереси на страните членки, са по-значими от тези на наднационалните (корпоративни такива)?

Вие сериозно ли задавате този въпрос? На партия, която се окачествява като патриотична, дори националистическа?

8. Смятате ли, че с напускането си на ЕС от Великобритания, се очаква неговия разпад?

Това е само сигнал, че ЕС се превърна в антиевропейски и не защитава вече интересите на своите държави-членки.

9. Смятате ли , че ръководителите на ЕК (Европейска Комисия) и ЕС (Европейски съюз) трябва да бъдат мажоритарно избрани,след проведени избори за кандидатите във всяка отделна страна членка.

Честно казано аз досега нямах представа как точно се избират представителите на Европейската Комисия и кой всъщност лобира за тях. За мен лично това е малко тъмен процес и аз бих искал примерно да видя европейски комисар, избран въз основа на своя труд като евродепутат предходните 5 години – т.е. човек, представител на своята страна, който е доказал на практика чии интереси е защитавал. Така паралелно заедно с избора за нови евродепутати, народът да може да избере и еврокомисар сред хората, които са представлявали страната през последните  години. 

10. Какво мислите за бъдещето на комплекса “Марица Изток”?

Тук трябва да разглеждаме въпроса от няколко призми Първата е националният интерес. Говорят, че сме енергийно зависими от Русия, а ТЕЦ е притежание на кого? Във всеки случай нито е наша, нито на когото говорят. Май стана поговорката, че крадеца вика дръжте крадеца. Втората призма, през която трябва да гледаме е колко икономически изгоден е един ТЕЦ. С навлизането на зелената енергия, която превръща всяка инвестиция в дългосрочно стабилна такава, ТЕЦовете стават абсолютно неизгодни практически. И последнат призма, през която бих погледналл на ТЕЦ е колко екологично чиста е и да я сравним с другите енергийни алтернативи. В този аспект можем съвсем спокойно да кажем, че не може да съществува ни най-малко съмнение, че ТЕЦ е заплаха за околната среда и подлежи на закриване ако искаме да бъдем екологично чиста страна.

11. До кога ще си играете на капиталисти и ще заличавате идентичността на всяка страна членка?

Не мога да разбера към кого отправяте въпроса  и на какви основания. Ако трябва да съм честен, във Възраждане сме събрани ИДЕАЛИСТИ, а не капиталисти.

12. Към коя партия в ЕП ще се присъедините?

Europe of Nations and Freedom (ENF) group

13. Какво ви е отношението кън Пакта за миграция-приемате ли да станем страна,в която Германия и Франция да настанят “бежанци”,които не им трябват?


Знаете ли,  когато ЕС започне да гледа на света не само от призмата на материалното, а именно от призмата на духовното, на основите, създали европейската цивилизация, тогава наистина ще мога да си отдъхна. Дотогава обаче за мен всяко изкуствено „напомпване” с консуматори на която и да е страна на съюза е заплаха за самата им култура, самата им идентичност и цялата европейска цивилизация като цяло. Ще се боря против всякакви подобни троянски коне с цената на всичко. 

                                                                                           http://bolyarin.com

Предишна статия

Aко искаме европейските държави да ни уважават и да Не ни считат за трето качество граждани, трябва да го заслужим!

Следваща статия

Съдбоносният въпрос за България е не Кой да ни управлява?, а Как да ни управлява?

Други интересни